„E o palmă pentru partid ce s-a întâmplat!”

Pe ultima sută de metri au apărut modificări pe listele de candidați ale USL. Schimbarea vizează Partidul Social-Democrat, care a înlocuit-o de pe liste pe Tudorița Nicula, cu Ioan Benga. Decizia a revoltat femeile PSD, care sunt de părere că gestul este unul incalificabil.

Deși lista cu candidații USL a fost definitivată, cu o zi înainte de depunerea dosarului a apărut o modificare care le-a bulversat pe doamnele social-democrate. Asta pentru că, singura femeie-candidat, Tudorița Nicula, a fost „eliminată” din bătălia pentru ocuparea unui post de deputat pe Colegiul Reșița. Locul său a fost luat de Ioan Benga, consilier local și inspector adjunct al Inspectoratului Școlar Județean.

Tudorița Nicula este președintele organizației de femei a PSD Caraș-Severin, dar se declară nedreptățită de ceea ce s-a întâmplat cu candidatura sa, și mai ales de modul în care a fost înștiințată, pe ultima sută de metri.

„Trăiam în lumea misogină în care bărbatul contează! Asta e lumea în care trăim. Lumea mă îndeamnă să îmi susțin cauza, dar o femeie dacă ridică tonul e mahalagioaică. În cazul în care un bărbat face asta, e considerat puternic. Din tot județul m-au sunat colegele, foarte revoltate de ceea ce s-a întâmplat. Nu știu dacă voi demisiona sau nu din funcția pe care o dețin în PSD. Mă gândesc până mâine și voi vedea ce fac”, a declarat Tudorița Nicula, pentru „Express de Banat”.

Care este poziția partidului
Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, explică de ce s-a întâmplat acest lucru.


Ion Mocioalcă, președinte PSD Caraș-Severin

„Schimbarea e o decizie a conducerii partidului, care s-a bazat pe faptul că, în momentul de față, organizația Reșița își dorea un candidat mai impetuos, și noi l-am găsit în persoana domnului profesor Ioan Benga, inspector general școlar adjunct. Și anumite probleme legate de ANI au făcut să reanalizăm candidatura doamnei Tudorița Nicula. Scopul acesta, destul de îndrăzneț, de a câștiga toate cele 7 colegii, ne-a făcut să luăm decizia să înlocuim președinta organizației cu femei cu un activist extrem de tenace și care în ultimul timp chiar a făcut performanță în PSD”, a spus Ion Mocioalcă.

Pregătit pentru bătălie
În ce îl privește pe social-democratul Ioan Benga, acesta și-a stabilit prioritățile pentru campanie, dar și pentru viitorul său mandat de parlamentar. „La ultima sută de metri se doboară recordul mondial”, a spus acesta astăzi. Ioan Benga este de părere că activitatea pe care a depus-o în favoarea partidului îl recomandă pentru funcția de deputat.


Ioan Benga, candidat USL la alegerile parlamentare

„Dacă ajung în Parlament îmi doresc să continui ce a început Ionuț Chisăliță pentru Reșița. Avem un primar PSD și o organizație puternică în spate. Acestea sunt premisele pentru câștigarea alegerilor în Colegiul Reșița. Sunt profesor de fizică de specialitate, astfel că voi face parte din comisia de învățământ și voi lupta pentru schimbarea actualei Legi, care reglementează ceea ce se întâmplă la ora actuală în sistemul românesc”, a spus astăzi Ioan Benga, la ieșirea din Biroul Electoral Județean, după ce și-a depus candidatura.

Comments

 1. Gusca says:

  Stepanescu ce zice de chestia asta ?

 2. wow! f.f. urat! says:

  ce lovitura de teatru! de fapt vb aia, nu e pt cine se pregateste ci pt cine se invarteste, ma indoiesc ca va castiga…

 3. CATALIN says:

  pai Stepanescu l-a ajutat pe Benga sa ajunga la socrul lui Ponta si apoi la Ponta si au facut marsavia!

 4. dan says:

  doar Mihai Stepanescu a inlocuit-o pe ,,Tudoritzo nene”?…
  sa fim seriosi…
  eXpress de Banat si-a pus amprenta serios pe ,,demolarea Tudoritzei si impunerea lui Benga…
  n-au curaj ,,eXpresii” sa scrie adevarul…sunt doar oamenii lui Mishu Stepanescu…
  sau nu-i asa Beje?…;)

 5. Mircea says:

  Acum poate reuseste d-l Benga sa-l puna pe fiul-sau presedinte la fotbal ! Daca tot a plecat Bobar !

 6. Toma(necredinciosul) says:

  Luati si partea buna a lucrurilor= scapa lumea de EL!!!

 7. cioalca si paduraru says:

  Jigodia de Stepanescu si libidinosul de Mocioalca si-au dat mana si au procedat la scoaterea de pe lista a Tudoritei. Mai iesi tu o pula deputat Mocioalca, usl-asilor cate colegii ziceati, 7 din 7? Nu vedeti ca Frunza nici n-a venit cu voi? Stie omu ce stie.

 8. Livia says:

  O supriză legată de numele candidaţilor a venit în cazul înlocuirii, pentru Colegiul uninominal 1 Reşiţa a Tudoriţei Nicula cu profesorul Ioan Benga. Legat de acest lucru, celălalt copreşedinte al USL, Ion Mocioalcă, a precizat: „E o decizie a conducerii partidului (PSD – n.r.), care s-a bazat pe faptul că, în momentul de faţă, organizaţia Reşiţa îşi dorea un candidat mai impetuos şi noi l-am găsit în persoana domnului pofesor, inspector şcolar general adjunct, Benga. Şi anumite probleme legate de ANI au făcut să reanalizăm candidatura doamnei Tudoriţa Nicula, iar scopul acesta, destul de îndrăzneţ al USL de a câştiga toate cele şapte colegii au dus la această decizie“.
  ” Ştiu atâtea femei puternice în politică şi mă gândesc la Daciana Sârbu, la Rovana Plumb, la Ecaterina Andronescu…. din păcate, noi nu am avut o Ecaterina Andronescu pregătită pentru aceste Alegeri, dar, îl avem pe dl profesor Ioan Benga ”
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fgGhdfflMUE#!

 9. Iuliana says:

  Benga e un hot altceva nu stie sa practice in schimb Tudorita chiar e o luptatoare votati tutorita jos benga

 10. Silviu says:

  Constat ca Stepanescu are tot mai multi dusmani. Dupa suporteri din Valea Domanului ,primaru isi face dusmani in propriul partid si printre cetateni orasului.

 11. JOS STEPANESCU! Dute-n Gugulania! Aici e Resita! says:

  JOS STEPANESCU, uneltitorul, sforarul, clevetitorul asta infect care pupa dosurile la Bucuresti si il doare la 5 metri de resiteni!~

 12. Toma(necredinciosul) says:

  Belfer tu ce esti ,Eunuc titrat,Nihilist ratat,Gogoman frustrat ,Asa te numesti ?