USL s-a înscris în bătălia electorală!

Cei șapte candidați ai Uniunii Social Liberale s-au prezentat astăzi la sediul Biroului Electoral Județean, ca să își depună candidaturile. Aceștia l-au avut alături de ei pe președintele PNL Caraș-Severin, dar și alți membri ai partidelor care formează alianța.

Puțin după ora 12.00, candidații USL și-au făcut apariția la sediul Biroului Electoral Județean, unde s-au înscris oficial în bătălia pentru parlamentare. Staful Uniunii nu a fost unul foarte stufos. Nelipsiți au fost membrii organizațiilor de tineret, subsecretarul de stat Horia Irimia și președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela. Marele absent al zilei a fost șeful de campanie al USL, Sorin Frunzăverde, care a lipsit din cauza unor probleme de sănătate, potrivit colegilor săi.

Imediat după ce au sosit la sediul BEJ, candidații au intrat în birou, au completat actele, după care au ieșit încrezători și au dat câteva declarații. Președintele PNL este convins de faptul că cei 7 candidați vor reuși să „cucerească” toate Colegiile din Caraș-Severin.

„Sper ca toți cei 7 candidați să obțină cel puțin 50+1 din voturile populației, astfel încât Caraș-Severin să fie reprezentat de 7 parlamentari, plus încă doi sau trei de la celelalte partide. În acest context, județul va avea un cuvânt de spus la nivel național. Dosarele au fost acceptate, astfel încât putem spune că a început competiția electorală. Campania va fi una pozitivă, civilizată. Fiecare candidat le va prezenta oamenilor ceea ce vrea să facă pentru Colegiul în care candidează”, a spus Marcel Vela, liderul liberal, la ieșirea din Biroul Electoral Județean.

Ce gânduri au candidații
Președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, este și el încrezător în reușita USL. „Am o senzație stranie după a patra depunere și mă gândesc că e ultima tragere de acest fel. Emoții mai mari am pentru colegii mei, pentru că USL se gândește să câștige toate cele șapte colegii”, a subliniat președintele social-democrat, care va candida pentru ocuparea unui post de deputat.

Iosif Secășan, actual parlamentar de Caraș-Severin, este convins că timpul pe care l-a petrecut la București, în Senatul României, l-a ajutat să cunoască suficient de bine mecanismele, astfel încât să poată ajuta județul. „Sper ca, printr-o majoritate a USL, să i se asigure o stabilitate României, stabilitate care să îi dea țării o nouă Constituție. De altfel, cred că acest lucru se va întâmpla”, a subliniat Iosif Secășan. Acesta mai militează pentru schimbarea Legii Sănătății, dar și pentru descentralizare, în sensul înființării regiunilor în România.

Potrivit Legii, în următoarea etapă, membrii Biroului Electoral Județean vor analiza dosarele depuse. „Conform dispozițiilor legale, după depunerea dosarelor de candidatură, urmează ca în 24 de ore să se dispună de către membrii BEJ respingerea sau admiterea candidaturii”, a explicat Rustin Ciasc, președintele Biroului Electoral Județean Caraș-Severin.

Comments

  1. DIMA says:

    Cei 7 borfasi hoti si jegosi ,ceati facut voi pt resita voi borfasilor ,,CE CICAT ATI FACUT VOI ,NAFARA SA FURATI ,