Frunzăverde susține votul uninominal pur

Vicepreședintele PNL la nivel național, Sorin Frunzăverde, a declarat la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o că Uniunea Social Liberală, matematic, are șanse să îi trimită pe toți cei șapte candidați în Parlamentul României.

Vicepreședintele PNL susține că în urma unei analize în USL, pentru fiecare Colegiu în parte, candidații Alianței au șanse să ajungă în Parlament. Cu toate acestea, Sorin Frunzăverde este de părere că votul uninominal pur ar fi cel mai corect pentru scrutinul din luna decembrie. Asta înseamnă că, acel candidat care ia cele mai multe voturi pe un Colegiu reprezintă județul în Parlament. „Aceasta era Legea care trebuia aplicată în România. Cel mai bun câștigă! De ce vocile democrației nu îl susțin”, spune liderul liberal.

Potrivit contextului actual, dacă votul pentru Consiliul Județean se proiectează pe cele șapte șapte colegii, în toate, scorul minim al USL ar trebui să fie de minimum 60 de procente. „Ba mai mult, au fost colegii în care rezultatul votului s-a îndreptat spre 80 la sută. În baza acestei aritmetici politice, toți candidații au șase să devină parlamentari”, subliniază vicepreședintele PNL.