Tribunalul Caraş-Severin l-a scăpat pe Matei Cristescu de şicanele poliţiştilor: i-a revocat controlul judiciar!

Nemulţumit mereu de felul abuziv, spunea el, în care poliţiştii pun în aplicare măsura controlului judiciar impusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, Matei Cristescu a scăpat de măsura preventivă, după ce a contestat-o la Tribunal.

Judecătorii nu au împărtăşit părerea procurorilor, care au cerut o măsură preventivă împotriva lui Matei Cristescu după ce au început urmărirea penală a acestuia pentru o presupusă evaziune fiscală la firma sa de pază, Tiger Guard. Tribunalul a decis că „admite plângerea formulată de inculpatul CRISTESCU MATEI împotriva Ordonanţei dată de procuror în data de 08.08.2016, în dosar nr. 563/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, prin care s-a dispus prelungirea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat. Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul CRISTESCU MATEI prin Ordonanţa din 19.02.2016, măsură prelungită prin Ordonanţele din 11.04.2016, 09.06.2016 şi 08.08.2016, în dosarul nr. 563/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin… Definitivă”.

Conducerea Poliției din Caraș-Severin este acuzată dur de fostul om al legii, acum patron al unei firme de pază, care vorbește despre interese meschine, despre presiuni și protejarea apropiaților șefilor IPJ, dar și despre subjugarea politică a celor care ar trebui să ofere „siguranță și încredere”!

leader board 728 x 90 px

Matei Cristescu a fost polițist. În prezent are o firmă de pază și protecție: White Tiger Guard Protection. Activitatea acesteia nu i-a adus numai profit, ci și necazuri. În 18 februarie, Cristescu a fost călcat de mascați. Pentru evaziune fiscală! Cercetat sub control judiciar, acesta lovește dur în conducerea IPJ Caraș-Severin și a Poliției Municipiului Reșița, deoarece dosarul întocmit pe numele său nu ar fi altceva decât o încercare de a-i închide firma. Și asta, pentru că unii șefi din Poliție ar fi cointeresați financiar și material de o altă firmă de profil.

„Se încearcă terminarea firmei lui Cristescu Matei! Poliția județului Caraș-Severin are acest interes! Dosarul penal mi s-a făcut pe 18 februarie. Eu pe 20-21 trebuia să bag actele pentru prelungirea licenței. Eu sunt cercetat pentru 2011-2015, perioadă în care am avut șapte contracte. E normal să vină alte firme din altă parte și să fie protejate de Poliție?! Sunt firme care au intrat în insolvență, nu le-a controlat nimeni ani de zile, au făcut alte firme, au preluat toate contractele și funcționează în continuare. Păi unde e evaziunea fiscală? Unde e autosesizarea Poliției? S-au autosesizat la mine?! Dacă eu am furat, am furat din 2011 până în 2015. S-au autosesizat acum, când eu trebuia să-mi prelungesc licența?!”, acuză Cristescu.

Acesta susține că șefii Poliției au interese legate de o altă firmă de pază, călcată și ea de procurori, firmă care nu ar duce-o prea bine în momentul de față. Practic, White Tiger Guard Protection și Mike Security Group, că despre ea este vorba, s-ar afla într-o competiție directă, competiție în care ar fi intervenit și mai-marii din Poliție. „Eu, din februarie, am rămas singur pe piață. În parcul industrial din Reșița am venit acum un an și ceva, după Mike Security. La noi nu lucrează nimeni din rude sau prieteni, ca la alții, ci cei mai săraci oameni din oraș, oameni care nu aveau ce să mănânce. Intervențiile le-a făcut Cristescu cu oamenii lui, nu a existat intervenție la care să nu fi fost și eu sau copilul meu. Aici e durerea mare. Banii ăștia i-am câștigat cu riscul vieții copilului meu. Și acum, ce e, șantaj?! Protecția firmelor care vin în orașul ăsta e a Poliției. Poliția dictează în orașul ăsta cu cine să lucrezi și ce să faci!”, a răbufnit patronul White Tiger Guard Protection. Când vorbea că în firma sa nu lucrează rude și prieteni de polițiști, Cristescu bătea apropo către Lilica Oncică, adjunctul șefului Poliției Municipiului Reșița, și Constantin Ofileanu, șeful Serviciului de Investigații Criminale. Cei doi au rude angajate la Mike Security și, consideră Cristescu, au tot interesul să protejeze interesele acelei firme, în timp ce pe a lui vor să o închidă. „Se știe cu ce mașini se plimba domnul Oncică!”, a adăugat patronul White Tiger, făcând aluzie la faptul că Oncică ar fi fost văzut în mai multe rânduri la volanul unui autoturism ce aparține firmei concurente.

El spunea că inclusiv modul în care poliţiştii aplică măsurile controlului judiciar este tot un abuz la adresa sa: „Eu am ordonanță de la procuror, dar sunt hărțuit, primesc telefoane: unde ești, ce faci?! În ultimă instanță să vină peste soția mea, peste familie, în casă, să intre în apartament, să întrebe câte camere sunt, câte băi, câte balcoane, cu cine ești în casă?! Hărțuirea asta, de fapt, o suport eu de ani de zile din partea Poliției. Am fost sunat de un domn subinspector: Unde sunteți? Păi știți, am fost acasă la dumneavoastră și n-am găsit pe nimeni. Am tăcut din gură, am spus să fie bine, dar ei urmăresc să mă facă să vorbesc urât sau să încalc vreo interdicție și să fiu arestat la domiciliu. La ora 8.48 sunt sunat de șeful serviciului, de domnul Constantin Ofileanu, care mă întreabă ce neclarități am. L-am întrebat ce caută oamenii dumnealui la mine acasă să-mi dispere familia. Eu nu am arest la domiciliu, eu sunt plasat sub control judiciar. Dumnealui mi-a spus atunci lucruri urâte despre activitatea mea de fost polițist, că am trecut ca gâsca prin apă, că ei fac ce vor, că măsurile sunt luate de ei și că ei au dreptate. Că trebuie să tac din gură, că am făcut o faptă și că sunt vinovat. Păi, domnul Ofileanu se ocupă de treaba asta?!”, acuză Cristescu.

CITEȘTE ȘI:

NEWS ALERT. Descinderi la „White Tiger”! Și aici se face evaziune!

White Tiger Guard Protection, firma cu un milion cifră de afaceri şi doar opt angajați! (UPDATE)

Atentat la IPJ Caraș-Severin! „Poliția dictează în orașul ăsta cu cine să lucrezi și ce să faci!”

Pistol îl trimite pe Cristescu la procurori! Altfel, îl somează să tacă!