Pistol îl trimite pe Cristescu la procurori! Altfel, îl somează să tacă!

Patronii firmelor de pază călcate recent de mascați și procurori pentru evaziune fiscală își trimit săgeți otrăvite! Primul care a atacat este Matei Cristescu, patronul White Tiger Guard Protection, acesta declarând pentru Express de Banat că firma lui Viorel Pistol, SC Mike Security Group, s-ar bucura de protecția Poliției din Caraș-Severin și insinuând că, într-adevăr, acolo se poate vorbi de evaziune fiscală.

Față de afirmațiile publice ale lui Cristescu, Pistol a reacționat prin vocea avocatei sale, Loredana Sabo. În primul rând, față de afirmația d-lui Cristescu: „Eu din februarie am rămas singur pe piață. În parcul industrial din Reșița am venit acum un an și ceva, după Mike Security. La noi nu lucrează nimeni din rude sau prieteni, ca la alții, ci cei mai săraci oameni din oraș, oameni care nu aveau ce să mănânce. Intervențiile le-a făcut Cristescu cu oamenii lui, nu a existat intervenție la care să nu fi fost și eu sau copilul meu. Aici e durerea mare. Banii ăștia i-am câștigat cu riscul vieții copilului meu. Și acum, ce e, șantaj?! Protecția firmelor care vin în orașul ăsta e a Poliției. Poliția dictează în orașul ăsta cu cine să lucrezi și ce să faci!” , urmată de explicația „a răbufnit patronul White Tiger Guard Protection. Când vorbea că în firma sa nu lucrează rude și prieteni de polițiști, Cristescu bătea către Lilica Oncică, adjunctul șefului Poliției Municipiului Reșița, și Constantin Ofileanu, șeful Serviciului de Investigații Criminale. Cei doi au rude angajate la Mike Security și, consideră Cristescu, au tot interesul să protejeze interesele acelei firme, în timp ce pe a lui vor să o închidă” Pistol îi sugerează lui Cristescu ca, „în cazul în care are cunoștință de săvârșirea unor fapte de natură penală, să se adreseze organelor competente și nu mass-mediei, deoarece presa și, implicit, opinia publică  nu au  competența de a desfășura activități de înfăptuire a justiției”.

 Afirmații calomnioase

Viorel Pistol îi atrage atenția patronului de la White Tiger că ar fi mai bine să-și rezolve problemele fără să facă trimitere la Mike Security și să nu inventeze o concurență care, în realitate, nici nu ar exista: „Afirmațiile dlui Cristescu  sunt calomnioase,  abuzive şi nelegale, consecința lor directă fiind prejudicierea  imaginii SC MIKE SECURITY GROUP SRL și, implicit, a subsemnatului în calitatea mea de asociat deținător a 94,73 la sută din capitalul social al societății”. „Față de faptul că, potrivit  susținerilor d-lui Cristescu,  societatea unde acesta  este administrator este cercetată în cadrul unui dosar penal, menționăm că acest aspect  nu justifică strategia de apărare prin afirmații la adresa SC MIKE SECURITY GROUP SRL, făcute public, prin intermediul presei. Existența pe piață a unei firme concurente nu le conferă celorlalți competitori dreptul de a denigra imaginea respectivei firme, cu atât mai puțin în scopul de a încerca justificarea în fața opiniei publice a existenței unui dosar penal. În speță, calitatea de parte într-un dosar penal a d-lui Cristescu nu poate fi justificată prin existența  SC MIKE SECURITY GROUP SRL, în calitate de firmă concurentă”, a completat avocata Loredana Sabo.

banner maxagro

 Nu e nicio concurență!

Referitor la concurența care ar exista între cele două firme și la jocurile care s-ar face în scopul de a fi avantajată Mike Security pe piața de profil, Viorel Pistol îl privește de sus pe Matei Cristescu. „Existența pe piață a unor firme cu același profil nu determină automat și existența concurenței. Mai mult decât atât,  având în vedere poziția și prestigiul de care se bucură pe  piața națională societatea  MIKE  SECURITY GROUP SRL, este evident că nu avea cum să fie într-o competiție  directă cu societatea la care dl Cristescu este administrator. Implicarea numelui societății în afirmații publice, calomnioase, făcute prin intermediul presei, au consecința prejudicierii imaginii societății MIKE SECURITY GROUP, fiind de natură a conduce la diminuarea încrederii în societate din partea persoanelor cu care societatea are încheiate  contracte  în derulare, precum și a potențialilor clienți. Îi recomand dlui Cristescu să se consulte cu avocatul său în vederea evitării pe viitor a afirmaților publice calomnioase la adresa  SC MIKE SECURITY GROUP SRL!”, îi mai transmite Pistol lui Cristescu.

 

tmc 640