NEWS ALERT. Reșițeanca Alina Vuc s-a calificat la Jocurile Olimpice! (UPDATE)

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Luptătoarea reșițeancă Alina Vuc a obținut în urmă cu câteva minute calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În turneul care are loc la Zrenjanin, în Serbia, reșițeanca a ajuns în finala categoriei 48 kg, ceea ce echivalează cu obținerea calificării la competiția supremă.

Alina Vuc și-a împlinit visul, acela de a ajunge la Jocurile Olimpice. Sportiva a fost încurajată în sala din Zrenjanin chiar de antrenorul care a descoperit-o și a format-o la Clubul Sportiv Municipal Reșița, Nicolae Constantin. Acesta a fost martorul unui moment important din cariera tinerei luptătoare Alina Vuc, vicecampioană europeană de senioare în acest an, titlu obținut la Riga, în luna martie.
Legitimată în prezent la Steaua București, Alina Vuc le-a învins pe rând în turneul de la Zrenjanin pe Saskia Schellin din Germania, în sferturi, și pe Nataliya Pulkovska din Ucraina, în semifinale. Astfel, a intrat în finala categoriei 48 kg, ceea ce echivalează cu prezența la Rio de Janeiro!

Sâmbătă, în competiția de la Zrenjanin va intra și reșițeanul Andrei Franț, la categoria 86 kg, cu același țel: calificarea la Jocurile Olimpice.

alina-vuc-calificata

UPDATE, ora 20:30

Alina Vuc a fost învinsă în finala categoriei 48 kg de bulgăroaica Elitsa Yankova. Ambele sportive sunt calificate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157667186445645″]