Banat Girls își măsoară forțele cu echipe de Liga I înaintea startului oficial

Nou-înființata echipă de fotbal feminin ACS Banat Girls Reșița și-a aflat adversarele din campionatul Ligii a II-a. Până la debutul întrecerii, fotbalistele din Caraș-Severin participă vineri la un triunghiular în localitatea timișeană Becicherecu Mic.

Sportivele pregătite de prof. Daniel Amariei se vor confrunta cu două formații din Liga I, gazdele de la Fortuna Becicherecu Mic și CS Sporting Lugaș (Bihor). „Avem ocazia să facem câteva teste utile înaintea primei noastre participări într-un campionat de fotbal feminin. Suntem o echipă nou-înființată, ne-am înscris în Liga a II-a, iar vineri vom putea să vedem exact cum stăm și ce mai avem de corectat până la startul sezonului. Vom întâlni echipe de Liga I, deci un eșalon mai sus, și consider că aceste meciuri ne vor prinde bine”, a spus prof. Daniel Amariei.

Conform Federației Române de Fotbal, Liga a II-a de fotbal feminin se va desfășura într-o singură serie, modificare apărută în această săptămână, inițial fiind două serii în acest eșalon. Astfel, Liga a II-a va avea la start opt echipe, pe lângă Banat Girls Reșița urmând să participe Independența II Baia Mare, Venus Maramureș Baia Mare, Piroș Security Protect Arad, Atletic Drobeta-Turnu Severin, Vulpițele Galbene Roman, Fotbal Club Onești și Onix Râmnicu Sărat.

leader board 728 x 90 px

Noua ediție de campionat nu va mai începe în data de 2 octombrie, ci pe 25 septembrie, cărășencele urmând să joace în deplasare, la Piroș Security Protect Arad. Primul meci de campionat pe teren propriu va fi în etapa a II-a, de pe 2 octombrie, când Banat Girls va întâlni echipa Venus Maramureș.

Programul echipei Banat Girls în turul ediției 2016-2017
Etapa 1 (25 septembrie): Piroș Security Protect Arad – Banat Girls Reșița
Etapa 2 (2 octombrie): Banat Girls Reșița – Venus Maramureș
Etapa 3 (9 octombrie): Atletic Drobeta-Turnu Severin – Banat Girls Reșița
Etapa 4 (16 octombrie): Atletic Onix Râmnicu Sărat – Banat Girls Reșița
Etapa 5 (30 octombrie): Banat Girls Reșița – Independența 2 Baia Mare
Etapa 6 (6 noiembrie): Vulpițele Galbene Roman – Banat Girls Reșița
Etapa 7 (13 noiembrie): Banat Girls Reșița – FC Onești

Fetele vor juca și în Cupa României, în faza I urmând să întâlnească pe Atletic Drobeta Turnu Severin, pe 23 octombrie, însă meciul ar putea avea loc tot cum fusese anunțat inițial de FRF, și anume pe 18 septembrie, de la ora 13:00, în Valea Domanului.

„Sperăm să facem o figură frumoasă la prima noastră participare în campionatul național. Selecția este continuă și oricine dorește ni se poate alătura. Avem în echipă fete din tot județul. Avem o colaborare bună cu profesorul Cosmin Șușman, de la Liceul Teoretic Gătaia, avem în echipă câteva fete de acolo. De asemenea, staff-ul nostru îi mai cuprinde pe Silviu Lupu, manager de proiect, și pe secretarul general al AJCS, Daniel Surdu. Selecția este continuă, așteptăm în continuare fete la echipa noastră. Vrem să mulțumim pe această cale domnului Viorel Lolea, președinte CSM Școlar Reșița, directorului sportiv Gheorghe Popa, Consiliului Local Reșița, pentru posibilitatea de a face antrenamente și de a disputa jocurile oficiale pe stadionul din Valea Domanului“, a mai spus prof. Daniel Amariei, antrenorul echipei Banat Girls Reșița.