Filmul românesc propus pentru Oscar ajunge în cinematografe! Urmează premiera de gală!

promovare online Timisoara Casa Auto

Cel de-al patrulea film regizat de Cristi Puiu, propunerea României la Premiile Oscar, va fi difuzat începând din această săptămână în cele trei cinematografe din Caraș-Severin.

Spectatorii din Caraș-Severin vor putea viziona săptămâna aceasta una dintre cele mai așteptate producții românești din acest an. „Sieranevada”, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Cristi Puiu, va avea premiera vineri, 9 septembrie, iar săptămâna viitoare, spectatorii vor putea asista la premiera de gală a filmului cu doi dintre actorii producției prezenți în sală.

Filmul a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016). Pelicula îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu.

promovare banner maxagro

Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția pariziană a Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary. Acesta este un medic trecut de 40 de ani, care urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

„Sieranevada” va avea premiere de gală la Cinema Luna Caransebeș (miercuri, 14 septembrie, ora 19.00), Cinema 3D Oravița ( joi, 15 septembrie, ora 18.00), Cinema Dacia Reșița (joi, 15 septembrie, ora 20.00), la evenimente urmând să participe actorii Mimi Brănescu și Ana Ciontea.

publicitate tmc 640