Atentat la IPJ Caraș-Severin! „Poliția dictează în orașul ăsta cu cine să lucrezi și ce să faci!”

Conducerea Poliției din Caraș-Severin este acuzată dur de un fost om al legii, acum patron al unei firme de pază, care vorbește despre interese meschine, despre presiuni și protejarea apropiaților șefilor IPJ, dar și despre subjugarea politică a celor care ar trebui să ofere „siguranță și încredere”!

Matei Cristescu a fost polițist. În prezent are o firmă de pază și protecție: White Tiger Guard Protection. Activitatea acesteia nu i-a adus numai profit, ci și necazuri. În 18 februarie, Cristescu a fost călcat de mascați. Pentru evaziune fiscală! Cercetat sub control judiciar, acesta lovește dur în conducerea IPJ Caraș-Severin și a Poliției Municipiului Reșița, deoarece dosarul întocmit pe numele său nu ar fi altceva decât o încercare de a-i închide firma. Și asta, pentru că unii șefi din Poliție ar fi cointeresați financiar și material de o altă firmă de profil.

„Se încearcă terminarea firmei lui Cristescu Matei! Poliția județului Caraș-Severin are acest interes! Dosarul penal mi s-a făcut pe 18 februarie. Eu pe 20-21 trebuia să bag actele pentru prelungirea licenței. Eu sunt cercetat pentru 2011-2015, perioadă în care am avut șapte contracte. E normal să vină alte firme din altă parte și să fie protejate de Poliție?! Sunt firme care au intrat în insolvență, nu le-a controlat nimeni ani de zile, au făcut alte firme, au preluat toate contractele și funcționează în continuare. Păi unde e evaziunea fiscală?! Unde e autosesizarea Poliției?! S-au autosesizat la mine?! Dacă eu am furat, am furat din 2011 până în 2015. S-au autosesizat acum, când eu trebuia să-mi prelungesc licența?!”, acuză Cristescu.

Acesta susține că șefii Poliției au interese legate de o altă firmă de pază, călcată și ea de procurori, firmă care nu ar duce-o prea bine în momentul de față. Practic, White Tiger Guard Protection și Mike Security Group, că despre ea este vorba, s-ar afla într-o competiție directă, competiție în care ar fi intervenit și mai marii din Poliție. „Eu din februarie am rămas singur pe piață. În parcul industrial din Reșița am venit acum un an și ceva, după Mike Security. La noi nu lucrează nimeni din rude sau prieteni, ca la alții, ci cei mai săraci oameni din oraș, oameni care nu aveau ce să mănânce. Intervențiile le-a făcut Cristescu cu oamenii lui, nu a existat intervenție la care să nu fi fost și eu sau copilul meu. Aici e durerea mare. Banii ăștia i-am câștigat cu riscul vieții copilului meu. Și acum, ce e, șantaj?! Protecția firmelor care vin în orașul ăsta e a Poliției. Poliția dictează în orașul ăsta cu cine să lucrezi și ce să faci!”, a răbufnit patronul White Tiger Guard Protection. Când vorbea că în firma sa nu lucrează rude și prieteni de polițiști, Cristescu bătea către Lilica Oncică, adjunctul șefului Poliției Municipiului Reșița, și Constantin Ofileanu, șeful Serviciului de Investigații Criminale. Cei doi au rude angajate la Mike Security și, consideră Cristescu, au tot interesul să protejeze interesele acelei firme, în timp ce pe a lui vor să o închidă. „Se știe cu ce mașini se plimba domnul Oncică!”, a adăugat patronul White Tiger, făcând aluzie la faptul că Oncică ar fi fost văzut în mai multe rânduri la volanul unui autoturism ce aparține firmei concurente.

white tiger

gif card de energie dacus 1000x100

Acuzat că și-a angajat bodyguarzii cu contracte pe doar două ore pe zi și că astfel ar fi prejudiciat statul român, Matei Cristescu e convins că dosarul său este mai degrabă unul fabricat. „Dosarul meu e făcut de Poliția Economică. Pentru ce s-a sesizat doamna Stoian (n.r. – Sofia Stoian, şefa Serviciului de Investigare a Fraudelor şi soţia inspectorului-şef adjunct al IPJ Caraş-Severin) din oficiu?! Poliția m-a încadrat astfel încât să-mi închidă firma. Eu am avut controale de la ITM, de peste tot, nu s-au găsit nereguli. S-a autosesizat doamna Stoian, care în momentul în care m-au dus la Poliție pentru declarații mi-a spus, în fața domnului Surugiu și a încă unei doamne: «Cristescule, ești vinovat!» Nu s-au săturat să-mi termine firma, m-au și încadrat de la 4 la 10 ani, mi-au stabilit prejudiciu de peste 100.000 de euro! Eu am fost polițai, ei au uitat. Cum numai la Cristescu toate actele sunt semnate doar de domnul Viorel Avram și de doamna Stoian?!”, a mai explicat Cristescu cum ar fi fost „lucrat” de IPJ Caraș-Severin.

Conducerea IPJ Caraş-Severin, contactată pentru a comenta aceste acuzaţii, a spus că, în această fază a dosarului pe care îl are Matei Cristescu, nu face niciun fel de comentarii sau declaraţii, urmând ca ancheta penală să stabilească dacă firma White Tiger făcea sau nu evaziune fiscală. Șefii IPJ au dat asigurări că nicio firmă de pază sau de altă natură nu este favorizată de IPJ şi că, dacă are cineva dovezi în acest fel, este aşteptat să le depună la conducerea inspectoratului.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Acuzațiile lui Matei Cristescu vizează șefi și mai mari din IPJ Caraș-Severin, dar și oameni politici!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/