SENTINȚĂ. Primarul bătăuș din PSD, condamnat la închisoare! Și-a desfigurat un consătean pentru că „el este primar şi el hotărăşte ce face”! [VIDEO]

Inculpatul Petru Lorinț, edilul-șef al comunei Domașnea, omul pe care Ion Mocioalcă l-a adus în PSD odată cu ordonanța care a legalizat pentru scurt timp traseismul politic, a fost condamnat în primă instanță, dar e total nemulțumit de verdictul instanței. Deși e unul blând!

CITEȘTE ȘI:

Primarul din Domașnea a umplut de sânge un localnic. Vezi filmul agresiunii din birt!

„Vă rupem picioarele dacă mai scrieţi de primar!”

Primarul care a desfigurat un localnic ameninţă în continuare

DNA a trimis în judecată toată conducerea Primăriei Domaşnea

Lorinț, trimis între timp în judecată într-un alt dosar, de data aceasta într-unul în care procurorii DNA vorbesc despre fapte de corupție, a fost găsit vinovat de către Judecătoria Caransebeș pentru comiterea infracțiunii de loviri sau alte violențe. A fost condamnat în consecință la un an de închisoare. Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani. Prin aceeași sentință, inculpatul Petru Lorinț e obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Domaşnea şi în cadrul AJOFM Caraş-Severin, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Instanța a admis doar în parte acţiunea civilă a părţii civile Mihai Micşescu. Bărbatul băgat în spital de primarul violent al comunei Domașnea va primi suma de 10.000 lei reprezentând daune morale, la care se va adăuga contravaloarea cheltuielilor de judecată.

Condamnarea edilului-șef din Domașnea vine ca urmare a unui conflict violent ce a avut loc în 25 aprilie 2014, în localul unei benzinării de pe E70. Pe fondul unor neînțelegeri, primarul Lorinț a lovit ca un laș, cu pumnul în figură, Mihai Micșescu având nevoie de mai multe zile de spitalizare. Avocatul primarului bătăuș a atacat deja sentința Judecătoriei Caransebeș, cerând schimbarea acesteia în totalitate.

„Consider că această sentință nu are nimic în comun cu realitatea, pentru o infracțiune de lovire cu până la zece zile de îngrijiri medicale de multe ori instanțele de judecată instanțele aplicau vechiul 18 ind. 1 din vechiul Cod de procedură penală, în speță amendă administrativă. Mai mult decât atât, din punctul meu de vedere, nu există nicio probă directă referitor la vinovăția inculpatului Lorinț în ceea ce privește infracțiunea de lovire, decât o filmare în care nu se vede prea multe. Niciun martor nu confirmă că l-ar fi lovit. Din nou, instanța de judecată face o gravă eroare deoarece, chiar dacă îl condamna, trebuia să rețină o circumstanță legală, și anume scuza provocării. Daunele acordate așa-zisei părți vătămate sunt exagerate și nu sunt în concordanță cu practica judiciară a instanțelor de pe raza județului Caraș-Severin. Toate acestea, precum și multe alte motive ne-au determinat să atacăm această sentință cu apel”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.

galescu_domasnea ok