BACALAUREAT 2017. Gata cu emoțiile! Rezultatele examenului, la un click distanță! Județul Caraș-Severin rămâne constant

În urmă cu puțin timp, Ministerul Educației a publicat rezultatele examenului de bacalaureat, sesiunea de vară. Județul Caraș-Severin nu are nicio medie de 10, iar procentul de promovare este asemănător cu cel de anul trecut.

Gata cu emoțiile pentru absolvenții de liceu! Rezultatele examenului de bacalaureat au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației. Conform situației prezentate, 62,89% dintre elevii care au luat parte la toate probele examenului au reușit să promoveze. Mai exact, din cei 1.714 elevi prezenți la toate probele, 1.078 au reușit să obțină o medie de minimum 6, astfel încât să promoveze. 169 dintre elevi nu s-au prezentat la una sau mai multe probe, iar 7 au fost eliminați din sala de examen.

Cea mai mare notă din Caraș-Severin este 9,81, obținută de Maria Buliga și Alexia Nadina Hrenyak de la Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, respectiv Cosmin-Marian Cipu-Drăghici de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița. Următoarea medie, 9,76, a fost obținută de Otilia Maria Anderca de la Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, podiumul fiind completat de Alexandru Daniel Marcu, elev al aceluiași colegiu din Caransebeș, care a obținut 9,75.

Și anul trecut, înainte de contestații, 62,62% dintre elevii cărășeni au obținut note de trecere.

Cei nemulțumiți de rezultatele afișate astăzi, pot depune contestații între orele 16.00 și 20.00.

Rezultatele obținute de elevii cărășeni la prima sesiune a Bacalaureatului 2017 pot fi consultate aici: http://bacalaureat.edu.ro/RapoarteJudet.aspx?jud=14

Au apărut și primele reacții din rândul cadrelor didactice. Draga Popa, profesor în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, se declară dezamăgită de rezultatele elevilor din instituția de învățământ. „Daca nu se va trece, URGENT, la bacalaureat diferentiat pt liceele tehnologice, JALE MARE va fi, in continuare! Băăăăăăăăi, Ministerule, ai auzit ??? Schimba repede metodologia! Acum, privind rezultatele de la scoala mea, sunt DE-ZA-MA-GI-TĂ ! Doar 77 de promovati, din 202! … Subiectele au avut un grad de dificultate redus! Eu ma asteptam la cateva medii de 10! Niciuna… Felicitari Alexandra Milanovici! Felicitari Bonaţ Bogoslav G! Pentru notele de 10 de la matematica!”, este mesajul postat de cadrul didactic pe pagina personală de Facebook.

Un alt mesaj, într-o cu totul altă notă, vine de la Georgeta Novac, profesor al Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Reșița, care se declară mândră de elevii săi. „Am văzut rezultatele. Sunt mândră de elevii mei. Vă felicit! Succes mai departe!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/