UPDATE. Șefii din Consiliul Județean sunt audiați la instanță pentru corupția lui Ghiorghioni!

Un al doilea proces important care are loc astăzi la Tribunalul Caraș-Severin este cel al vicelui Ionesie Ghiorghioni și al nepotului acestuia. În urmă cu puțin timp, magistrații au intrat în sala de judecată.

După ce la termenul trecut în fața judecătorilor a fost chemată familia Armașu, la termenul de astăzi vor da declarații în calitate de martori: Marius Andrițoi, director la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul CJ CS, Daniel Surdu și vicepreședintele Ilie Iova.

Primul care va răspunde întrebărilor este Marius Andrițoi. Ceilalți doi martori au fost poftiți afară din sală, urmând ca audierea să aibă loc pe rând. „Declarația formulată de mine în cursul urmăririi penale este corespunzătoare adevărului. Mențin ceea ce am declarat în faza de urmărire penală și nu am nimic de retractat”, a declarat acesta în urmă cu puțin timp.

UPDATE 1 – „Armașu v-a relatat vreodată că trebuie să-i dea bani lui Ghiorghioni?”, l-a întrebat președintele de ședință pe martorul Andrițoi, atrăgându-i atenția că e sub jurământ și că trebuie să spună adevărul. „Mi-a spus că dă ceva, dar nu mi-a precizat procente sau sume. Nu mi-a spus în ce modalitate îi dă bani”, a răspuns Andrițoi.

Președintele de ședință a insistat cu întrebările și i-a cerut directorului să spună dacă alți constructori s-au mai plâns despre faptul că trebuie să dea bani. „De un an de când sunt eu, nu. S-au mai plâns constructori despre faptul că întârzie recepția lucrărilor sau efectuarea plăților, dar despre faptul că trebuie să dea bani vreunei persoane din Consiliul Județean cu privire la contactele de infrastructură, nu”, a spus acesta, însă președintele de ședință i-a atras atenția că răspunsul pe care l-a dat în faza de urmărire penală cu privire la acest subiect a fost diferit. Potrivit judecătorului, atunci Andrițoi a precizat că mai mulți oameni de afaceri s-ar fi plâns pe această temă. Acesta a răspuns: „Probabil că stresul zilei în care am făcut declarația din urmărirea penală a determinat această situație”.

UPDATE 2 – Andrițoi a povestit că Armașu s-a plâns la el la un moment dat cu privire la un contract de deszăpezire la care a trebuit să renunțe, adică să renunțe la licitație. Acesta mai susține că l-a informat pe Ionesie Ghiorghioni despre discuția cu omul de afaceri. Mai mult decât atât, a relatat că patronul Camand i-a spus că Remus Rof e protejatul lui Ghiorghioni. Obiectul contractului respectiv a fost deszăpezirea drumului Reșița – Grădinari. Camandul nu s-a retras de la acea licitație, însă a pierdut pentru că a avut un preț mai mare decât firma câștigătoare.

UPDATE 3 – Vicele Ionesie Ghiorghioni, la fel ca la înfățișarea trecută, preferă să adreseze singur întrebări martorilor, deși multe dintre acestea au fost respinse ca irelevante.

UPDATE 4 –  Tot în fața instanței s-a povestit și episodul pozei postate pe contul de Facebook al denunțătorului. Pentru poza respectivă, Andrițoi a fost tras la răspundere de Ghiorghioni și acuzat că „reuniunea” a avut loc pentru ca ziariștii să îi fotografieze. Instanța s-a asigurat că nu a existat nicio înțelegere la momentul respectiv pentru a-i face rău lui Ionesie Ghiorghioni, în timp ce directorul DADPP a precizat că nu s-a purtat nicio conversație despre vicele pus sub acuzare.

UPDATE 5 – Următorul martor audiat este Daniel Surdu. Acesta a fost chemat de pe holurile instanței și a spus că nu se schimbă niciuna dintre declarațiile pe care le-a dat în faza de urmărire penală.

UPDATE 6 – Avocatul Cosmin Bolosin l-a întrebat pe martor cum a perceput faptul că Ionesie Ghiorghioni i-a cerut să-i transmită Adinei Armașu, în urma unei ședințe de Consiliu Județean, faptul că e urmărită. Surdu a replicat că nu s-a gândit, dar a presupus că ar putea fi vorba despre amenințările pe care familia Armașu le primise în acea perioadă. Mai departe, Ionesie a vrut să știe ce a spus Adina când i s-a transmis mesajul, însă Surdu nu și-a amintit.

gif card de energie dacus 1000x100

UPDATE 7 – Începe audierea vicepreședintelui Ilie Iova! Și acesta își menține declarațiile date în faza de urmărire penală. A povestit că în timp ce părăsea biroul de la CJ, Armașu a spus că s-a săturat să dea „zece la sută”, însă fără să indice persoana. „Eu nu am dat atunci nicio atenție acelei afirmații și nici nu mi-aș mai fi amintit-o dacă nu aș fi văzut-o cu ocazia vizionării înregistrării”, a declarat Iova în fața judecătorilor.

Ionesie Ghiroghioni are o nouă intervenție și este revoltat: „De ce timp de aproape doi ani această afirmație a lui Armașu nu a fost discutată în trei, în conducerea Consiliului Județean? Afirmația e foarte gravă și aduce atingere CJ!”  Ilie Iova i-a explicat încă o dată că n-a luat în serios declarația făcută la momentul respectiv. „Nu am considerat că e o informație. Eu am fost de bună credință. Nu mi-am putut imagina că cineva din CJ ia 10 la sută pentru contracte. Mi-a părut incredibil ca în interiorul CJ să existe astfel de cazuri”, a răspuns vicepreședintele Consiliului Județean. Ilie Iova a mai precizat că l-a întâlnit de câteva ori pe Armașu, cu diverse ocazii.

UPDATE 8 – Audierea lui Ilie Iova s-a încheiat, iar pentru termenul următor avocatul Cosmin Bolosin a cerut ca în fața instanței să vină, în calitate de martori, șase angajați ai Consiliului Județean, printre care și directorul economic al DADPP Caraș-Severin. Procurorul susține că nu înțelege de ce e nevoie de un număr atât de mare de persoane audiate. În opinia lui Lucian Dolcu, important e ce spun aceștia pentru că altfel e pierdere de vreme, iar procesul se prelungește inutil. „Inculpatul și-a luat tot timpul măsuri de precauție, să nu cunoască nimeni aspecte ce i-ar fi putut crea probleme (…) Astfel că secretarele și ceilalți nu ar avea ce să spună. Nu mă opun la audierea celor doi martori solicitați în circumstanțiere, dar cererea față de ceilalți nu poate fi admisă”, a subliniat procurorul DNA, Lucian Dolcu.

Președintele de sedință a admis doi martori în circumstanțiere pentru moment. Pentru ceilalți se va stabili alt termen.

UPDATE 9 – În momentul de față, se discută prelungirea măsurii preventive. Avocatul Bolosin cere ca Ghiorghioni, clientul său, să poată participa la adunările Composesoratului Bucova, pentru că de acolo are singurul venit. În principal, se cere revocarea controlului judiciar și în subsidiar măcar ridicarea interdicției de a participa la adunări publice.

Procurorul Dolcu se opune și indică numirea unui împuternicit.

UPDATE 10 – Și avocații lui Cosmin Ghiorghioni, nepotul vicelui, cer ridicarea controlului judiciar, întrucât tânărul și-ar dori să plece în străinătate la sora sa să muncească. Susține că nu are bani și niciun venit în momentul de față. Deși și-a recunoscut faptele, acesta are trei avocați.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/