VIDEO. „Tâlhărie pe față” în pădurile din Caraș. Și în piesele reșițenilor scârbiți de haosul din țară!

po 1000x100px (3)

Reșițenii Toni Dijmărescu și Flavius Suciu, care au făcut parte din trupa Screaming Heads, activează acum sub numele de The Brothers și au început o frumoasă colaborare cu artistul MarkOne1. Piesa lor, „Tâlhărie pe față”, trage un semnal de alarmă pentru tăierile masive din pădurile cărășene, dar nu numai. 

MarkOne1 & The Brothers este o trupă nouă și relativ neobișnuită pe piața muzicală din România, care îmbină stilurile Hip-Hop cu Rock. Încă un amănunt foarte interesant este faptul că membrii săi colaborează exclusiv pe internet. Muzicienii reșițeni Toni Dijmărescu și Flavius Suciu activează acum sub numele The Brothers și ambii sunt foști componenți ai grupului Screaming Heads, alături de care au editat patru albume până în 2012, atunci când trupa s-a desființat. Deși locuiesc peste granițele țării, în Germania (Toni) și respectiv Spania (Flavius), colaborează foarte intens, acesta fiind doar unul dintre diversele lor proiecte muzicale.

Piesa „Tâlhărie pe față” este al doilea single MarkOne1 & The Brothers și este distribuit de către Universal Music România. Beneficiază și de un videoclip care poate fi urmărit pe YouTube.

YouTube video

Primul single se numește „Calibrul nostru” și a fost lansat în luna martie 2015 pe cont propriu. Momentan reșițenii au în lucru un EP care va purta numele „One4All”.

Pădurile, tot mai sărace

Deși locuiesc în străinătate, cei doi le-au explicat reporterilor Express de Banat faptul că nu pot fi ignoranți la adresa problemelor din țară. Fenomenul care îi deranjează cel mai mult este cel al tăierilor ilegale. „Parcă de fiecare dată când vin acasă e tot mai puțin verde față de cum știam. Eu, unul, vin o dată, de două ori pe an la Reșița, Flavius ceva mai rar. Și nu doar defrișările mă dor, fie ele legale sau ilegale, dar situația în general, înstrăinarea bogățiilor solului și subsolului. Asta îmi lasă un gust amar. Știu că ar putea să nu ne pese, am putea zice că nu locuim aici și gata, nu e problema noastră. Dar uite că noi nu suntem așa, punem la suflet. Nu putem și nu vrem să uităm de unde am plecat. Și colegul nostru, MarkOne1, autorul textului, îți va spune aceleași lucruri ca și mine dacă l-ai întreba”, a declarat Toni Dijmărescu pentru www.expressdebanat.ro.

Mesajul? Să ajungă unde trebuie!

Muzicianul a fost ani buni membru voluntar al Asociației „Prietenii Munților”, iar tăierile de masă lemnoasă i-au fost semnalate din țară de multă vreme. „Sper ca muzica noastră, mesajul piesei «Tâlhărie pe față,» mai ales, să ajungă acolo unde trebuie, la cei pentru care a fost compusă. Nu avem alte arme sau alte mijloace, muzica este singura noastră unealtă și o folosim așa cum ne dictează conștiința”, a precizat Toni, care este de părere că fiecare român este dator să facă ceva pentru locul în care s-a născut. Potrivit acestuia, an de an, Reșița este victima unor mari pagube cauzate de inundații, care, în opinia sa, sunt cauzate de defrișările masive. În ce privește colaborarea cu MarkOne1, chitaristul spune că este exact ceea ce căuta.

„Iubesc textele lui MarkOne1, sunt rupte din realitate. Dacă stau să mă gândesc, sunt ca o oglindă în care nu-ți prea vine să te uiți, fiindcă te arată exact așa cum ești. Cred că ăsta este și secretul nostru, fiecare dintre noi este fanul celuilalt și ne respectam reciproc ca oameni și artiști”.

Scârbit de tâlhăria pe față!

Cunoscutul rapper MarkOne1 a colaborat mulți ani cu casa de producție 20cm Records (Paraziții, Bitză). În noul single „Tâlhărie pe față”, care marchează și începutul colaborării cu Universal Music România, se vorbește și despre alte probleme apăsătoare din România, cum ar fi înstrăinarea pădurilor și a zăcămintelor, dezmembrarea sau lăsarea în paragină a industriei și, cel mai trist, nepăsarea celor care pot opri toate acesta. Artiștii luptă prin muzică așa cum le dictează conștiința.

„Pentru bani sunt în stare să lase străinii să extragă gazele de șist prin fracturare hidraulică și să defrișeze pădurile pentru a vinde lemnul în Occident. Mă doare că nu ne exploatăm resursele și dăm dreptul unor străini să ne distrugă țara. Aproape că nu mai pot să mă uit la știri, m-am saturat să văd cum cei de la putere sunt prinși furând, fiind ulterior eliberați, iar țara nu recuperează un leu de la ei”, este de părere artistul MarkOne1. Acesta are un băiețel de patru ani, căruia îi dedică piesa, alături de întreaga sa generație. Grija pentru viitorul celor mici l-a motivat pe artist să se apuce din nou să scrie piese cu temă politică. Dincolo de toate, cel mai important mesaj al său este că „trebuie să fim uniți, trebuie să fim patrioți, trebuie să ne trezim, România!”