Se reia traficul în intersecția Cetății – Gheorghe Lazăr – Cloșca. Stadiul lucrărilor

intersectie cetatii

Autoritățile anunță că, din 25 august, se reia traficul în intersecția b-dul. Cetății – str. Gheorghe Lazăr – str. Cloșca în sistem semaforizat.

„Comisia de Circulație a avizat favorabil reorganizarea traficului rutier ca urmare a modificărilor care au fost necesare executării lucrărilor prevăzute pentru Etapa a II-a a obiectivului de investiție <<Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseul 4 – Bd. Cetății>>”, anunță Primăria Tmișoara.

Pe strada Gheorghe Lazăr, segmentul dintre Circumvalațiunii și Cetății, este finalizată prima bandă, destinată pentru pista de biciclete și locuri de parcare în paralel cu drumul. Pista nouă va elibera spațiu pe trotuar și va îmbunătăți experiența bicicliștilor din zonă, spunea viceprimarul Ruben Lațcău.

În ceea ce privește lucrările de pe bulevardul Cetății, edilul declară că au avansat foarte bine.

„Stâlpii mediani au fost montați, liniile de tramvai se apropie de finalizare ca fundații și montare, exceptând intersecțiile, iar partea stângă (venind dinspre Torontalului spre Bogdăneștilor) este finalizată cu excepția ultimului strat de asfalt. Acum 2 luni șantierul a ajuns la 50%, iar astăzi, șantierul se află la 60%, iar termenul de finalizare este septembrie 2023. Pentru acest proiect am efectuat plăți de peste 50 de milioane de lei, în întregime din bugetul local”, a transmis Lațcău.

Vă amintim că se lucrează în zonă și pe Calea Bogdăneștilor. Aici, toate benzile de circulație pe carosabil au primele straturi de asfalt turnate, iar terasamentele liniilor de tramvai sunt finalizate. Urmează montarea stâlpilor mediani și a fundației liniilor de cale. Șantierul trebuie închis în august 2023.