La Sânandrei se deschide al doilea punct gastronomic local din Timiș. Produsele cu care se vor putea delecta turiștii

sanandrei pgl
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

O gospodărie din localitatea Sânandrei, județul Timiș, își deschide porțile pentru turiști. Locul a fost certificat drept punct gastronomic local și începe să funcționeze de marți, 23 august. Turiștii vor putea degusta aici produse tradiționale, făcute de localnici în propria bucătărie. 

Oaspeții sunt așteptați la prânz sau cină pregătite cu produse locale în gospodăria gazdelor, pe strada Gloriei nr. 21, localitatea Sânandrei. La noul punct gastronomic local deschis în Timiș pot veni grupuri de cel mult 12 persoane, pentru început, doar în zilele de marți și joi.

„Realizat în jurul serei de legume, al mierii, dar și a legumelor crescute în câmp, punctul gastronomic local va oferi oaspeților posibilitatea de a gusta preparate precum zacuscă sau ulei de dovleac pe pâine cu maia coaptă în cuptorul cu lemne, supă de roșii sau dovleac copt, plăcintă cu prune sau magiun presărat cu miere și nuci.”, anunță reprezentanții Asociației pentru Promovarea Turismului Timiș.

Primele mese vor fi servite de gazde începând cu 23 august, doar pe baza unei programări la numărul de telefon 0726.607.450 sau e-mail: florincozma@yahoo.com.

Punctele gastronomice locale promovează tradițiile gastronomice rurale într-un mod organizat și sigur și sunt bucătării particulare din spațiul unor ferme sau exploatații familiale care servesc unui număr de maximum 12 turiști rețete specifice zonei.

promovare banner maxagro

cuptor sanandrei pgl

sera pgl sanandrei

În prezent, în Timiș funcționează două puncte gastronomice locale, în localitățile Sânandrei și Victor Vlad Delamarina, un al treilea – în comuna Margina – fiind în etapa de înființare.

În România sunt deschise în prezent peste 110 PGL, cele mai multe aflându-se în județele Tulcea, Brașov și în Maramureș. Pentru a facilita deschiderea unor astfel de locații benefice pentru dezvoltarea fermierilor, a micilor producători, dar și a destinațiilor în care aceștia lucrează, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a organizat în ultimii doi ani, cu sprijinul primăriilor din județ, mai multe întâlniri între specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș – instituție responsabilă pentru certificarea PGL – și locuitori din comunele Tomești, Fârdea, Jimbolia și Otelec și împrejurimile lor. Legislația privind Punctele Gastronomice Locale a fost inițiată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în anul 2016.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/