FOTO. Cinci luni de șantier pe Calea Bogdăneștilor. Execuția lucrării a depășit 15%

bogdanestilor 1

Proiectul amplu de refacere a Căii Bogdăneștilor din Timișoara, cu reabilitarea liniilor de tramvai de pe traseul 5, este în plină desfășurare. Lucrările au început la jumătatea lunii martie și au ajuns acum la un stadiu de realizare de 15,67%, potrivit Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest. 

Șantierul pe Calea Bogdăneștilor a fost demarat în primăvara acestui an, iar proiectul prevede reabilitarea liniei de tramvai şi lărgirea drumului la patru benzi, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la bucla de întoarcere, pe o lungime de 2,4 km. Linia de tramvai va fi amplasată pe mijlocul tramei stradale, va fi dublă și încadrată de spaţii verzi cu pomi.

Până atunci, constructorii au tăiat 159 de arbori vechi de pe Bogdăneștilor. Autoritățile promit că vor planta alți 336, „care au atins maturitatea, nu bețe”

leader board 728 x 90 px

bogdanestilor 5

Prin lucrări, autoritățile își propun să reabiliteze linia de tramvai și să modernizeze trama stradală pe șoseaua din cartierul Ronaț. Se dorește creșterea vitezei medii de circulație a tramvaielor pe traseul 5, dar și îmbunătățirea siguranței în circulației și a confortului pentru călători. Un alt obiectiv ar fi reducerea cheltuielilor de exploatare, întreținere și reparații a liniei căii de rulare și a tramvaielor.

bogdanestilor 4

Valoarea totală a proiectului este de aproape 149 milioane lei, dintre care aproape 90 milioane lei nerambursabili. Proiectul este realizat prin Axa de finanțare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Conform contractului de finanțare, lucrările trebuie să fie gata la 30 septembrie 2022.

bogdanestilor 3

calea bogdanestilor timisoara sus

Foto: Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest

CITEȘTE ȘI: Vor fi descărcări arheologice pe bulevardul Cetății, aflat în șantier din iunie. Ce descoperiri au fost făcute?