Timișoara. Intersecția de pe Cetății, refăcută rost cu rost

intersectie refacuta cetatii timisoara

Autoritățile locale și constructorul au indentificat de ce tramvaiul nu poate trece pe o intersecție de pe Cetății. Va fi refăcută de la zero.

După ce în mass media au apărut imagini cu un tramvai care nu poate trece prin intersecția de la capătul bulevardului Cetății din Timișoara, autoritățile au început investgațiile.

De vină nu sunt stâlpii de tramvai, ci linia. Viceprimarul Ruben Lațcău spune că este vorba despre o greșeală a constructorului.

„Există o eroare care a fost făcută în faza inițială de montare a liniei. Problema nu este la stâlpii care susțin linia, problema este efectiv la linia cale. Va trebui refăcută o parte din acea intersecție. Ei (n.r. reprezetanții constructorului) vor începe să refacă această intersecție în întregime, de la fundație, astfel încât la sfârșit să avem o intersecție total funcțională, unde să poată circula fără probleme atât tramvaiul cât și mașinile. Vor fi nevoiți să refacă această intersecție, de la rost la rost, să spargă, să refacă linia cale, fundația pe care stă linia cale și termenul de finalizare este 28 decembrie, termenul de finalizare a contractului, nu vor primi nicio zi în plus”, a declarat Ruben Lațcău.

Lucrările vor fi făcute pe cheltuiala constructorului și orice zi de întârziere va duce la penalizări, mai spune Lațcău.

„Eroarea este una de execuție, nu de proiectare. Lucrările care s-au executat în sit nu corespund cu proiectul avizat. Ca atare, nu vorbim de modificări care au creat anumite probleme, vorbim de o eroare de execuție în șantier”, a mai spus viceprimarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Concret, la teste, la virajul spre dreapta de pe Calea Torontalului pe Bulevardul Cetății, tramvaiul a atins unul dintre stâlpii mediani. Așa că acum intersecția va fin nou închisă.

Modernizarea Bulevardului cetății se apropie de 100%. Liniile duble de tramvai sunt gata și sunt primele înierbate din Timișoara. Se mai lucrează la semnalizările rutiere și la rețele edilitare. Investiția este de aproximativ 80 de milioane de lei.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/