Românii au taxat dur măsurile neinspirate din pandemie, dar au rămas tot cu neinspirații?!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Cu un guvern de coaliție, proaspăt instalat la Palatul Victoria, se pune întrebarea firească dacă actuala echipă aflată la putere va remedia nemulțumirile românilor care au condus la taxarea clasei politice cu ocazia alegerilor parlamentare. O situație încă incertă, în condițiile în care mai multe ministere sunt conduse de reprezentanți liberali, cei care au decontat inconvenientele create de măsurile dure în contextul pandemic.

Referitor la scăderea înregistrată de PNL atât la nivel național, cât și la nivelul județului Caraș-Severin în clasamentul politic, primarul comunei Berliște, sociologul Nicolae Orăvicean, a identificat trei cauze majore, și anume: măsurile neinspirate din pandemie, scandalul izbucnit la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, precum și absenteismul la urne.

„Partidul Național Liberal a plătit tribut pe fondul unor măsuri neinspirate care s-au luat în pandemie. Din păcate, foarte puțini cunosc că aceste măsuri nu o venit neapărat din zona de opțiune a PNL-ului, dar asta este. E vorba și de influențe externe, și de influența altor instituții/structuri.”, a subliniat edilul-șef liberal.

Cea de-a doua cauză care a dus la scăderea popularității liberalilor cărășeni, în frunte cu Marcel Vela (fost şef MAI și președintele PNL Caraș-Severin) are legătură cu imaginile scandaloase apărute în spațiul public chiar de Ziua Națională, cu modul în care erau tratați bolnavii de COVID-19 la spitalul din Reșița, imagini care au oripilat privitorii din întreaga țară și nu numai:

„Situația de la spitalul din Reșița, într-adevăr, a contribuit la pierderea unui număr semnificativ de voturi. Tot ce pot să spun este că situația unității medicale nu este o situație nouă. Ea trenează de mai mulți ani. Foarte greu se va face ordine. Totul depinde de modul în care Consiliul Județean va gestiona strategia, de oamenii care fac parte din cea mai importantă administrație din Caraș-Severin, de curajul de a face anumite modificări, schimbări. Acolo sunt înrădăcinate anumite interese care, cu greu, pot fi dislocate. E nevoie de o decizie «chirurgicală» și încet, încet trebuie schimbat și comportamentul personalului medical, însă cu privire la acest subiect nu vreau să intru în detalii. Ar trebui începută o curățenie fără menajamente. Pentru a progresa aici, avem nevoie de evaluări sperioase. Faptul că analizele nu se fac cu oameni din interiorul instituției, asta nu e neapărat un lucru bun. Ele se fac cu oameni detașați de situația din teren, dar specialiști, obiectivi, echidistanți, însă când ai această evaluare externă, atunci trebuie să mergi să discuți și cu oamenii din interior. Asta este valabil în orice analiză.”, a mai atras atenția Orăvicean.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Nu în ultimul rând, șeful administrației publice locale din Berliște aduce în prim-plan neparticiparea la vot a cetățenilor, rata prezenței la urne în 6 decembrie fiind cea mai scăzută din era postdecembristă:

„Nu a fost o mobilizare cum ar fi trebuit să fie. Majoritatea UAT-urilor au fost alături de Marcel Vela, dar știți bine că au lipsit mulți oameni din cauza pandemiei, lucruri care au dereglat campania electorală. Pe de altă parte, nu putem să nu amintim despre slaba prezență la vot în orașele cărășene. Nu este permis să existe diferențe așa de mari între mediul rural și cel urban. O anumită imagine a fost construită cu ocazia alegerilor locale, în timp ce alegerile parlamentare au dat de înțeles cu totul altceva”.

Sursa foto principal: antena3.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/