Primăria Reșița cumpără echipamente medicale pentru Neonatologia Spitalului Județean

nou-nascuti
untitled design set 970x90 px

Investiția se ridică la 28.000 de lei și vine în sprijinul copiilor care se nasc în cea mai mare unitate medicală din județ.

Întruniți luni în ședință ordinară, aleșii reșițeni au aprobat, în unanimitate, proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare încheiat între Municipalitate și Spitalul Județean.

În urma încheierii protocolului, Primăria Reșița va achiziționa pentru Secția de Neonatologie echipamente medicale în valoare de 28.000 de lei, constând în două blendere de aer-oxigen, „indispensabile pentru o gamă largă de aplicații non-invazive, pentru sprijinirea gazelor respiratorii în neonatologie, inclusiv în reanimarea nou-născuților la termen și prematuri la sala de nașteri”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Proiectul a fost inițiat de viceprimarul liberal al Reșiței, Mădălina Chiosa, și consilierii locali Lucia Peia și Felicia Quint.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pe lângă acest sprijin acordat Secției de Neonatologie, Primăria Reșița vine în întâmpinarea copiilor născuți la spitalul din Reșița cu un trusou personalizat.

Chiar dacă Spitalul Județean nu se află în subordinea Primăriei Reșița, am dorit să venim în sprijinul Secției de Neonatologie și să achiziționăm două blendere de oxigen, care am înțeles că sunt foarte necesare pentru nou-născuții de acolo. De asemenea, pentru că ne-a plăcut foarte mult un proiect care a demarat în luna ianuarie, am dorit să-l preluăm prin intermediul Primăriei Reșița și vom achiziționa, pentru tot anul, hăinuțe pentru nou-născuți. Cămăși personalizate cu inscripția «Puls de reșițean», pentru că am considerat că este o modalitate extraordinar de frumoasă de a le dori bun venit pe lume copiilor născuți la Reșița”, a declarat viceprimaul Chiosa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/