PSD Caraş-Severin, umilit la alegerile locale parţiale! Echipa Mocioalcă-Hurduzeu-Jivan-Lala-Stoicu-Popistaş, corigentă în faţa profesoarei Mihaela Drăgilă!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

În Caraş-Severin, alegerile locale parţiale din 11 iunie 2017 au însemnat o mobilizare totală a Organizaţiei Judeţene PSD, condusă de Ion Mocioalcă, pentru câştigarea scrutinului din comuna Lăpuşnicu Mare. Eşecul PSD a fost pe măsura implicării: TOTAL!

Ieri, în duminica alegerilor, atunci când campania electorală era demult interzisă, pagina de facebook a lui Ion Mocioalcă ţinea în prim-plan afişele electorale ale lui Nicolae Popistaş, candidatul social-democrat la Lăpuşnicu Mare. După-amiază, Mocioalcă a trântit acolo şi o declaraţie curat neelectorală a aceluiaşi Popistaş: Avem proiecte mărețe și în cazul în care vom câștiga cu ajutorul președintelui Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu și cu ajutorul primului ministru Sorin Grindeanu să putem pune în practica toate proiectele propuse în campanie și proiectele care sunt prioritate pentru locuitorii acestei comune“.

Şi, ca să fie treaba cât se poate de clară, fraza în cazul în care vom câștiga cu ajutorul președintelui Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu“ avea să fie întărită şi prin postarea de către Mocioalcă a unei fotografii din ziua alegerilor, în care candidatul PSD era încadrat de mai mulţi pesedişti, printre care preşedintele CJ Silviu Hurduzeu, deputatul Luminiţa Jivan şi primarul de Bozovici, Adrian Stoicu.

97% dintre flotanţi şi-au făcut datoria. Degeaba!

Primarul Stoicu este cel care în preajma alegerilor, la acuzaţia că zeci de votanţi PSD din Bozovici sunt aduşi zilnic să-şi facă mutaţia pe Lăpuşnicu Mare pentru a vota şi aici, oferea un răspuns siderant: „Sunt 76 de flotanți, nu sunt 400 așa cum au reclamat ei la Autoritatea Electorală Permanentă!“

76 a spus Stoicu, iar azi-noapte am aflat de la Autoritatea Electorală Permanentă şi câţi flotanţi au votat pe listele electorale suplimentare: 74! Au lipsit 2, probabil cei care îşi făcuseră mutaţia pe bune, nu pentru votare! Cu o prezenţă la urne a flotanţilor de 97%, aceştia au avut o pondere de 10% faţă de totalul celor 736 de almăjeni înscrişi în listele electorale existente în secţiile de votare şi prezenţi la vot! Dar, în pofida celor 74 de voturi aduse de unii cu forcepsul, candidatul PSD nu doar că nu a câştigat, ci a pierdut la o diferenţă pe care nimeni n-o anticipa: peste 50 de voturi! 514 la 567, după cum arăta azi-noapte scorul la Autoritatea Electorală Permanentă. Rezultatul oficial va fi anunţat însă în această dimineaţă de Biroul Electoral Judeţean.

Oră exactă. Dar ziua?

Însă echipa din spatele candidatului PSD nu i-a avut doar pe cei „de la judeţ“ ori pe primarii din comunele învecinate, ci şi pe Ion Lala. De 5 ori la rând câştigase Lala alegerile pentru Primăria Lăpuşnicu Mare! 17 ani a stat în fruntea comunei cel ce avea să clameze la un moment dat: Să se știe că io sunt șmecheru’, io dau ora exactă în Lăpușnic!” Şi a tot dat-o, până a trebuit să-şi dea demisia!

1000x100 casa brutarului

Dar ca să demonstreze că el rămâne şmecheru’, fostul primar PSD s-a implicat şi în alegerile locale parţiale, alături de candidatul stabilit de partidul său, Nicolae Popistaş. „Luni am să vă sun și o să vedeți că tot PSD-ul dă ora exactă în Lăpușnic! Vă promit!“, ne-a anunţat vineri Lala. Azi e luni, dar Lala nu ne-a mai sunat. Acum ora exactă în Lăpuşnicu Mare o dă o femeie: profesoara Mihaela Drăgilă.

„Oameni care plângeau de bucurie“

„Astăzi a fost o zi extraordinară. Sau ieri, mai exact… La alegerile din Lăpuşnicu Mare, cetăţenii din Moceriş şi Lăpuşnic şi-au luat comuna înapoi. A câştigat candidatul PNL, profesoara Mihaela Drăgilă, care va schimba în bine faţa comunei. Astăzi am văzut oameni care plângeau de bucurie pentru că de 17 ani fostul primar le spunea ca doar el dă ora exactă în Valea Almăjului. Cu toată simpatia pentru domnia sa, astăzi, alegătorii din comuna Lapuşnicu Mare au ales să dea ei Ora Exactă!“, a scris Marcel Vela pe pagina sa de Facebook, puţin după miezul nopţii de 11/12 iunie. Preşedintele PNL Caraş-Severin a postat şi o fotografie cu el şi Mihaela Drăgilă, încadrând ceasul care-i va deştepta de-acum pe cocoşii almăjeni.

Victoria liberală din Almăj, un uriaş eşec al Organizaţiei Judeţene PSD!

Să ai de partea ta puterea executivă a ţării şi să te foloseşti permanent de numele Guvernului Grindeanu. Să ai de partea ta puterea legislativă, prin majoritatea PSD-ALDE, şi să defilezi în campanie cu deputaţii tăi social-democraţi. Să ai de partea ta conducerea Consiliului Judeţean şi să-l aduci pe preşedintele Hurduzeu în comună, în ziua alegerilor, ca să facă promisiuni valabile dacă e votat candidatul PSD. Să ai de partea ta toate astea şi să reuşeşti performanţa de a pierde nişte alegeri câştigate cu exact un an în urmă, asta înseamnă că ai ştiut să pui candidatul potrivit la locul potrivit. Ion Mocioalcă a demonstrat astfel încă o dată că este un om politic de mare calibru! La fel ca şi oamenii săi de mare încredere…

UPDATE: A doua prezenţă pe ţară! Din cauza flotanţilor!

Cei 74 de flotanţi amintiţi mai sus sunt doar pe una din cele două secţii de votare! Au mai fost 34 în satul Moceriş, astfel că totalul pe comună se ridică la 108! Drept urmare, s-a ajuns în situaţia ca prezenţa la vot la alegerile locale parţiale din Caraş-Severin, de la Lăpuşnicu Mare deci, să fie de 78,27%! A doua pe ţară din cele 49 de localităţi unde au avut loc alegeri!

expres banat 1000x100 (2)