UPDATE. În comuna Lăpușnicu Mare, campania electorală continuă și după ce s-a încheiat. Cu amenințări și geamuri sparte!

untitled design set 970x90 px

Nimic nu ar trebui să ne mai mire în România, nici măcar dacă Legea – care ar trebui să fie Lege pentru toți – e mai degrabă o barieră pe sub care cățelușii se strecoară sau pe care dulăii o sar cu grație, doar boii mai oprind înaintea ei.

Vineri noaptea, potrivit Legii, s-a încheiat campania electorală pentru alegerile parțiale de astăzi. Nu, însă, și la Lăpușnicu Mare, acolo unde afișele candidatei Mihaela Drăgilă par a fi fost mărul discordiei dintre susținătorii unui candidat și o familie de rromi din sat. Aceștia locuiau într-un imobil social al Primăriei şi, spune Drăgilă, pentru că ar fi avut afişe cu ea în geam, toate geamurile ar fi fost făcute ţăndări, iar fiul contracandidatului său ar fi trimis şi ameninţări pe Facebook familiei de rromi.

„Ne luptăm neputincioşi cu Stoicu şi Lala, care şi-au mutat toţi angajaţii la Lăpuşnic şi, în acelaşi timp, încercăm să-i apărăm pe sărmanii oameni din sat care au îndrăznit să îşi exprime simpatia faţă de noi. Ieri, (vineri n.r.) din grupul de campanie al PSD-ului, s-a desprins un tânăr care a spart geamurile unei familii de rromi, ce locuieşte într-o clădire amărâtă a primăriei, după ce casa le-a luat foc. Tot el a rupt şi afişul meu electoral de pe geam. Azi-noapte, la ora 1, fiul contracandidatului meu i-a trimis băiatului ce locuieşte în acea casă un mesaj de ameninţare… pe Facebook. Băiatul a depus plângere împotriva lor”, ne-a spus Mihaela Drăgilă.

Cât priveşte campania electorală, MAI susţine că ea s-a încheiat fără incidente, iar purtătorul de cuvânt de la IPJ Caraş-Severin nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma evenimentul.

Cert este că, spune Poliția, „potrivit prevederilor legale, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale prin lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum și sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secțiilor de votare sau în jurul acestora pe o rază de 500 de metri, să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianțe politice, alianțe electorale ori candidați independenți constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.400 la 2.000 de lei”.

UPDATE, ora 17,30

Comisarul Dinu Nicorici de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraș-Severin confirmă incidentul și spune că a fost deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu și distrugere. Acesta mai precizează că nici candidatul, nici partidul acestuia nu au făcut plângere pentru distrugerea afișului electoral. Fapta ar constitui contravenție, sancționabilă cu amendă.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/