UPDATE 3. Final de alegeri la Lăpușnicu Mare. Cine preia frâiele comunei?

Puțin peste 1.000 de cetățeni din cei 1.400 înscriși pe listele electorale permanente au fost astăzi să-și voteze noul primar după ce Ion Lala al lui „Tata Bunu” a ales să iasă din viața publică, demisionând și din funcția de primar.

Comuna Lăpușnicu Mare este singura din județul Caraș-Severin în care au loc alegeri parțiale, după ce Ion Lala (PSD) și-a dat demisia din funcția de primar, în februarie 2017, invocând motive de sănătate. Ion Lala se afla la cel de-al cincilea mandat de primar, cele mai multe la PD, respectiv PDL.

Pentru Primăria Lăpușnicu Mare au candidat Mihaela Drăgilă (PNL), Nicolae Popistaș (PSD) și Andrei Derleanu (PMP). De îndată ce Autoritatea Electorală Permanentă va da primele rezultate parțiale, le vom prezenta și noi.

1.410 alegători erau așteptați la urne duminică, fiind înfiinţate două secții de vot, la Lăpușnicu Mare și la Moceriș. Au votat 734 de persoane la Lăpușnicu Mare (79,01%) și 368 la Moceriș (76,83%). Urna mobilă a fost folosită de 48 de ori la Lăpușnic și de 15 ori la Moceriș.

Guvernul a stabilit data de 11 iunie 2017 pentru organizarea scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului etc.

UPDATE, ora 23,00

La Moceriș au fost date primele rezultate parțiale de către AEP: Nicolae Popistaș a luat 258 de voturi, Mihaela Drăgilă – 93 de voturi, Andrei Derleanu – 14 voturi.
UPDATE 2, ora 23,20
Senatorul Ion Marcel Vela, liderul PNL Caraş-Severin, a declarat pentru Express de Banat ca Mihaela Drăgilă, candidatul liberal pentru Primăria Lăpușnicu Mare, a câștigat mandatul de primar la alegerile de astăzi.
AEP nu a dat încă rezultatele parțiale de la secția din Lăpușnicu Mare, ci doar de la Moceriș.
UPDATE 3, ora 23,30
AEP a publicat și rezultatele parțiale pentru secția de votare de la Lăpușnicu Mare. Mihaela Drăgilă are 474 de voturi, Nicolae Popistaș – 256 de voturi, iar candidatul PMP a luat doar 1 vot.