Primar PSD: „Să se știe că io sunt șmecheruʼ, io dau ora exactă în Lăpușnic!”

Ceea ce se dorea a fi o manifestare de comemorare a celui ce a condus fanfara din Lăpușnicu Mare după cel de-Al Doilea Război Mondial, Ilie Chera Iucu, s-a transformat în circ, în care s-au regăsit reproșuri acide între o parte din tineretul din comună și primarul Lala.

Evenimentul organizat în plină campanie electorală la Lăpușnicu Mare a fost taxat de către o parte din tinerii care sunt nemulțumiți de felul în care este administrată comuna lor de către actualul primar PSD, Ion Lala. Tinerii au luat pur și simplu foc în momentul în care la eveniment și-au făcut apariția mai marii PSD-ului (Ion Mocioalcă, Ioan Benga, Aurel Duruț, Dan Grindeanu), acuzându-l pe primarul Lala de faptul că întinează memoria celui care a condus fanfara din localitate, Ilie Chera Iucu, transformând această manifestare culturală și comemorativă într-un eveniment electoral. Tinerii i-au reproșat primarului că are o atitudine de șmecher și că face ce dorește el în comună, fără să țină cont și de părerea lor. Vizibil iritat, primarul a avut o atitudine de stăpân, spunându-le tinerilor că el este șmecherul și că el dă ora exactă în Lăpușnic.

YouTube video

Contactat telefonic, primarul Lala spune că are un conflict mai vechi cu acești tineri care susțin alt candidat și-n repetate rânduri tinerii l-au provocat. De asemenea, primarul Lala a spus că nu comentează imaginile video în care a fost surprins, iar singura replică pe care le-o va da tinerilor va fi în seara alegerilor, când va câștiga un nou mandat de primar. De partea cealaltă, unul din reprezentanții tinerilor, Adi Neagu, susține că primarul are o atitudine de stăpân al comunei și îl acuză că a organizat evenimentul de ieri în scop electoral. „Ceea ce nu mi s-a părut normal este faptul că fiul regretatului Ilie Chera Iucu nu a fost invitat nici să ia cuvântul și nici la masa festivă și de aceea ne îndoim de bunele intenții ale domnului primar, care a organizat în plină campanie electorală acest eveniment”, a declarat Adi Neagu pentru Express de Banat.

1000x100 casa brutarului

Astfel de incidente nu sunt singulare, cam de fiecare dată când tinerii se întâlnesc cu primarul reproșurile devin inerente. „Domnul primar este supărat pe noi, tinerii, că nu-l susținem pe el, ci pe contracandidata domniei sale și de fiecare dată ne amenință în toate chipurile spunându-ne că o să vedem noi după alegerile de duminică ce o să pățim”, a mai spus Adi Neagu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668668251752″]

Lucrurile nu s-au sfârșit cu acest conflict verbal din fața căminului din Lăpușnicu Mare, târziu, în noapte, autorul videoului postat pe o rețea de socializare găsindu-și spart geamul de la mașina proprietate personală. „S-a deschis un dosar penal in rem pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor”, a declarat pentru Express de Banat Cecilia Dăneț, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin. Se pare că există și o persoană care a fost agresată fizic, aceasta prezentându-se, deocamdată, doar la medicul legist în vederea constatării agresiunii, pe baza căreia poate depune în zilele următoare o plângere la poliție.