Campanie electorală cu urmăriri, drumuri blocate și amenințări! Liberalii și oamenii lui Băsescu din Lăpușnicel ridică pumnii unii la alții!

Fostul primar din Lăpușnicel, Ilie Canea, s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, după ce chiar el a sunat la 112 pentru a cere intervenția organelor de poliție într-un conflict cu oamenii actualului edil, Nicolae Străinescu.

În seara de 27 mai, în jurul orei 21.40, lucrătorii Secției 6 de Poliție Bozovici au fost sesizați de către un bărbat din Lăpușnicel cu privire la faptul că, la ieșirea din localitate spre Șumița, fiul viceprimarului Străinescu face scandal și blochează drumul. Apelul la 112 a fost făcut de Ilie Canea, fostul primar al comunei.  În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că Ilie Canea, împreună cu încă o persoană, s-au deplasat împreună pentru rezolvarea unor probleme personale. Spontan, s-au întâlnit cu alte două persoane din comună, printre care fiul actualului viceprimar cu atribuții de primar, Nicolae Străinescu. S-au iscat, inevitabil, discuții contradictorii, iar la un moment dat fostul primar Canea ar fi adus amenințări cu moartea la adresa celor doi. Împotriva lui Canea s-a depus plângere penală și s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii de amenințare.

Fostul primar susține însă că lucrurile stau exact pe dos, că el este de fapt victima unor acțiuni de intimidare din partea liberalilor. „Străinescu trimite mașini după mine să mă urmărească. Au încercat să mă bată. E vorba despre unul Banană. Le-am spus să nu mă mai urmărească, să mă lase în pace, dar ei vor să mă intimideze. Eu am sunat la 112 și am cerut intervenția poliției. Vor să mă intimideze pe mine și pe fiul meu, care candidează la primărie. Eu nu mai candidez!”, a explicat Ilie Canea pentru expressdebanat.ro.

Vicele Străinescu, candidat PNL pentru fotoliul de primar, are o cu totul altă versiune. „Pe unde trece dânsul, nu trebuie să treacă nimeni! L-a oprit acolo pe acel băiat și i-a spus: «Dacă mă mai urmărești, te omor, îți crap capul, îți tai gâtul!» Copilul nu are nicio treabă cu el, nu l-a urmărit nimeni! Băiatul ăla am înțeles că i-a făcut plângere penală. A fost și fiul meu acolo, am fost și eu, pentru că băiatul e rudă cu noi”, ne-a spus Străinescu.