SCANDALOS. Episcopul Caransebeșului, la braț cu condamnatul Dragnea! Nu e campanie electorală pentru PSD, e recunoștință!

Contrar celor ce ne învață Biserica, la Caransebeș, mai marii Episcopiei s-au dat jos din limuzinele nemțești de zeci de mii de euro și se plimbă cot la cot cu liderii politici ai PSD, în plină campanie electorală!

PS Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului, l-a primit ieri pe Liviu Dragnea, președintele condamnat al PSD, la reședința episcopală, cu ocazia vizitei liderului politic în Caraș-Severin pentru lansarea candidaților social-democrați. Cum nu era de ajuns să defileze cu liderii PSD prin centrul Caransebeșului, să se fotografieze cu ei și să apară împreună în fața mulțimii, PS Lucian l-a însoțit pe Liviu Dragnea și în curtea muzeului din Caransebeș, acolo unde a avut loc o întâlnire cu electoratul de pe Valea Timișului și Valea Bistrei. Episcopul a stat mândru la brațul președintelui PSD, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Referendumul”, pentru a fi fotografiați. Lucian Mic s-a lăsat tras în poză și cu persoanele care candidează la alegerile din 5 iunie. Mai mult, a ținut să-i mulțumească public lui Dragnea pentru aportul la aprobarea fondurilor pentru reabilitarea sediului Episcopiei Caransebeș.

episcop in campanie 1

Cum BOR le recomandă preoţilor să stea departe de politică şi campanii electorale, iar românii au tot mai puțină încredere în fețele bisericești, mai ales după atitudinea scandaloasă a Patriarhului Daniel de după tragedia de la „Colectiv”, am cerut un punct de vedere Episcopiei Caransebeșului referitor la prezența Episcopului Lucian la o acțiune pur electorală. Secretarul eparhial Casian Rușeț, omul bun la toate, ne-a explicat că PS Lucian nu se află în campanie electorală, ci pur și simplu a ascultat cuvântul Domnului, și anume, a manifestat recunoștință față de un om cu suflet mare. Așa cum e condamnatul Liviu Dragnea!

episcop in campanie 4

episcop in campanie„Părintele Episcop Lucian nu se implică în campania electorală. Având în vedere că domnul Dragnea Liviu și-a exprimat dorința de a vizita Catedrala și Centrul Eparhial, clădire monument istoric, pe care, în vechea calitate de viceprim-ministru a sprijinit-o, părintele episcop și-a manifestat recunoștința primindu-l la Caransebeș. În nicio condiție Biserica nu va renunța la virtutea recunoștinței,pentru cei care sprijină activitatea Bisericii. Reamintim faptul că în această perioadă, cu sprijinul autorităților locale și centrale și prin implicarea Episcopiei, se restaurează clădirea monument istoric din centrul civic al municipiului Caransebeș. Pentru aceasta, părintele episcop și-a manifestat recunoștința pentru toți cei care au sprijinit această inițiativă, indiferent de partidul politic din care fac parte”, ne-a precizat Casian Rușeț, secretar eparhial.

episcop in campanie 3