Polițistul de frontieră care și-a omorât colegul și l-a abandonat pe câmp a fost scos din pușcărie! Liberat condiționat!

Condamnat la închisoare în urma accidentului de circulație pe care l-a provocat din cauza consumului excesiv de alcool și soldat cu decesul unui tânăr și rănirea altor două persoane, polițistul de frontieră Alin Sporea a ispășit doar o treime din pedeapsă!

Boban Budimir și-a pierdut viața în accidentul provocat de colegul său Alin Sporea în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, la Moldova Nouă. Alte două persoane au fost rănite. Judecătoria Moldova Nouă l-a găsit vinovat pe acesta din urmă pentru ucidere din culpă și l-a condamnat la trei ani și două luni închisoare, dar soluția instanței de fond a fost atacată la Curtea de Apel Timișoara. Atât de către inculpatul Alin Sporea, cât și de către membrii familiei Budimir. Nu s-a schimbat nimic, în 18 mai 2017 sentința rămânând definitivă și executorie. Alin Sporea a ajuns astfel în spatele gratiilor, unde a stat mult mai puțin decât stabiliseră instanțele de judecată.

În 13 iunie 2018, Judecătoria Timișoara a admis cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Alin Sporea, aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Timişoara, și a dispus punerea în libertate a condamnatului.

leader board 728 x 90 px

Tot în instanță s-au stabilit și despăgubirile pe care Alin Sporea și societatea de asigurări vor trebui să le plătească membrilor familiei Budimir. „Admite în parte cererea formulată de reclamanţii BUDIMIR VASILE, BUDIMIR MARIA şi BUDIMIR ANASTASIA-DAIANA, în contradictoriu cu pârâta SC EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE SA şi intervenientul forţat SPOREA ALIN GHEORGHE. Obligă pârâta SC EUROINS ROMÂNIA ASIGURARE REASIGURARE SA să plătească reclamantului BUDIMIR VASILE suma de 12.680,39 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 230.000 lei cu titlu de daune morale, reclamantei BUDIMIR MARIA suma de 230.000 lei cu titlu de daune morale şi reclamantei BUDIMIR ANASTASIA-DAIANA suma de 50.000 lei cu titlu de daune morale”, se precizează în hotărârea tribunalului Timiș.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Trei ani și două luni închisoare pentru polițistul care și-a lăsat colegul să moară pe câmp!

EXCLUSIV. Un sfert de oră de mister total în cazul accidentului în care a murit polițistul de frontieră Boban Budimir (UPDATE)

Concentrație uriașă de alcool în sângele polițistului de frontieră care și-a omorât colegul! Prea beat ca să-l mai vadă!

UPDATE/FOTO. Un polițist de frontieră beat și-a omorât colegul și a fugit de la locul faptei. A fost reținut pentru 24 de ore!