EXCLUSIV. Un sfert de oră de mister total în cazul accidentului în care a murit polițistul de frontieră Boban Budimir (UPDATE)

Anchetatorii au refăcut filmul evenimentelor tragice din noaptea de 13 spre 14 februarie de la Moldova Nouă, când un polițist de frontieră în vârstă de 24 de ani și-a pierdut viața, în timp ce colegul său, șoferul mașinii, a fugit de la locul nenorocirii. La fel și alți doi tineri, ieșiți vii din mașina care se răsturnase pe câmp!

Polițiștii și procurorul care se ocupă de dosarul penal deschis pe numele lui Alin Sporea, pentru trei infracțiuni, conducere a unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, fugă de la locul accidentului și ucidere din culpă, au făcut cercetarea la fața locului, i-au audiat pe cei implicați în accident, dar și pe câțiva dintre martori, însă, cel puțin pentru moment, mai există destule lucruri de lămurit.

Potrivit datelor oficiale de la dosar, accidentul ar fi avut loc undeva în intervalul orar 2.50-3.00. La volan, Alin Sporea, de 22 de ani. Polițist de frontieră, cu o alcoolemie în sânge de 1,25 la mie! În dreapta față, Moiseș, un tânăr de 18 ani! În spate, o minoră de 15 ani, care provine dintr-o familie dezorganizată, și un alt polițist de frontieră, Boban Budimir, de 24 de ani, din Pojejena. La un moment dat, în timp ce conducătorul auto încerca să schimbe CD-ul, pe fondul neatenției și al vitezei excesive, a pierdut controlul volanului. Mașina a părăsit partea carosabilă, s-a lovit de un copac, iar apoi s-a rostogolit de câteva ori. Minora de 15 ani și pasagerul din dreapta față au ieșit primii din mașină. Au povestit că imediat au fugit către drum. În urma lor, șoferul! S-au întrebat unii pe alții unde e Boban Budimir, dar niciunul nu-l văzuse. Cel puțin așa au declarat cei trei. La 3.10, Moiseș a format 112 de pe telefonul său mobil, dar spune că nu s-a făcut legătura. Cel mai probabil însă, a închis înainte ca apelul să fie recepționat, deoarece numărul de urgență poate fi apelat și din zonele fără semnal. Sau pur și simplu fără ca în telefon să existe vreo cartelă SIM. Aflați în drum, Moiseș și fata de 15 ani au urcat în mașina unor cunoscuți, care i-a dus la spital.  Au anunțat ce s-a întâmplat și imediat  un echipaj de pe Ambulanță a demarat spre locul accidentului. Între timp, șoferul a luat-o pe jos, spre casă!

Din datele oficiale de la dosar rezultă foarte clar că de la momentul producerii accidentului și până când Moiseș a format 112 au trecut minimum 10 minute, maximum 20. Iar până când au plecat spre spital alte câteva minute! Ce s-a întâmplat în acest interval, cum de nu l-au căutat și nu au știut nimic de Boban Budimir, deși era cu ei în mașină, cum de l-au lăsat pur și simplu acolo rămâne deocamdată un mister. Întunericul pe care a dat vina Alin Sporea nu l-a împiedicat pe șoferul unui taximetru să observe mașina avariată de la zeci de metri. Acesta ducea un client spre Primăria Moldova Nouă și a observat mașina pe câmp. După ce Moiseș și minora plecaseră spre spital. Ar fi vrut să oprească, dar clientul i-a cerut să-l ducă acasă, crezând că mașina respectivă e pe câmp în alte scopuri. După ce a lăsat clientul, taximetristul s-a întors către oraș, iar în zona accidentului s-a intersectat cu un alt taximetrist, căruia i-a făcut semn să oprească. Împreună au mers pe câmp și l-au găsit pe Boban. La 10-12 metri de mașină! L-au găsit fără suflare. Nu avea puls. Taximetristul a sunat la 112 la ora 3.18. De la locul accidentului se vede poarta spitalului și el deja observase salvarea pe drum, semn că Moiseș și fata ajunseseră deja la Urgențe și medicii aflaseră de accident. La fața locului a ajuns prima dată salvarea, apoi, la trei minute, un echipaj de poliție. S-a constatat decesul.

Șoferul, Alin Sporea, a ajuns între timp acasă și după o discuție cu tatăl său acesta l-a adus la ora 5 la spital. La 5.06 a fost testat cu aparatul etilotest și i s-a luat probă de sânge. 1,25 la mie! De ce a ajuns atât de târziu pe mâinile polițiștilor poate fi o altă întrebare, dar asta contează mai puțin. Mai important este însă altceva. Medicul legist a constatat fracturi multiple de organe, incompatibile cu viața. Practic, nici dacă accidentul era anunțat mai devreme, polițistul de frontieră Boban Budimir nu avea nicio șansă de supraviețuire.

Ce au făcut cei trei tineri timp de vreun sfert de oră lângă mașina cu care tocmai se răsturnaseră și cum de nu și-au găsit prietenul se va afla probabil în sala de judecată. Acolo unde, astăzi, Alin Sporea va încerca să-i convingă pe magistrații Tribunalului Caraș-Severin să-l plaseze în arest la domiciliu, deoarece totul a fost un accident nefericit, pe care îl regretă enorm.

UPDATE, ora 17.00

Tribunalul Caraș-Severin a respins contestaţia formulată de contestatorul-inculpat SPOREA ALIN GHEORGHE împotriva încheierii pronunţată de Judecătoria Moldova Nouă prin care fusese arestat preventiv. În consecință, tânărul care a provocat accidentul mortal rămâne în arest preventiv!

CITEȘTE ȘI: UPDATE/FOTO. Un polițist de frontieră beat și-a omorât colegul și a fugit de la locul faptei. A fost reținut pentru 24 de ore!

Concentrație uriașă de alcool în sângele polițistului de frontieră care și-a omorât colegul! Prea beat ca să-l mai vadă!