Concentrație uriașă de alcool în sângele polițistului de frontieră care și-a omorât colegul! Prea beat ca să-l mai vadă!

explo 1000x200

Alin Gheorghe Sporea, șoferul care a provocat un accident mortal în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Moldova Nouă, consumase cantități mari de alcool înainte să provoace tragedia! Propus pentru arestare preventivă, tânărul de 22 de ani a făcut mărturisiri halucinante!

Polițist de frontieră, Sporea a sfidat legea fără niciun fel de temere, dar mai mult de atât a șocat prin faptul că imediat după ce s-a răsturnat cu mașina și-a abandonat la locul accidentului un coleg polițist, care se afla pe bancheta din spate. Și care a decedat! Reținut pentru 24 de ore, Sporea a ajuns astăzi în fața judecătorului de drepturi și libertăți. „A fost propus pentru arestare preventivă după ce s-au reținut în sarcina sa trei infracțiuni: conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și omor din culpă. Am cerut respingerea propunerii Parchetului și luarea unei măsuri preventive mai blânde, cea a arestului la domiciliu. El regretă săvârșirea faptelor și dorește să ia legătura cu familiile părților vătămate pentru a încerca să mai repare din prejudiciul cauzat. Îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Tânărul a povestit în sala de judecată că s-a speriat și că din acest motiv a plecat de la fața locului. A mai spus că nu l-a văzut pe colegul lui, că acesta fusese proiectat din mașină și, cum era întuneric, nu l-a văzut. Ceilalți doi pasageri ieșiseră din mașină, stăteau pe marginea drumului și i-ar fi întrebat unde e colegul său, dar nu știau nici ei. Nu l-a mai căutat, ci a întins-o! După o oră, a reflectat asupra celor întâmplate și s-a prezentat la postul de poliție. Astăzi a fost făcută cunoscută și alcoolemia constatată de organele de cercetare penală în sângele șoferului: 1,25 la mie!

UPDATE, ora 12.50

Judecătoria Moldova Nouă a dispus arestarea preventivă a lui Alin Gheorghe Sporea pentru 30 de zile. Decizia va fi contestată de avocatul Bolosin.

CITEȘTE ȘI: UPDATE/FOTO. Un polițist de frontieră beat și-a omorât colegul și a fugit de la locul faptei. A fost reținut pentru 24 de ore!

banner 970 x 250