BAC 2018. Liceu din Moldova Nouă, peste media națională! Creștere de peste 20% într-un singur an!

În urma afişării rezultatelor examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă urcă în clasamentul ratei de promovare (înainte de contestaţii) cu 20,29 de procente, spre deosebire de ultimii trei ani, când gradul de promovabilitate era sub 50%.

Harta examenului de maturitate, la Moldova Nouă, este prezentată în felul următor: din 178 de elevi înscriși pentru sesiunea iunie-iulie 2018, doar 153 au participat la evaluare. Astfel, din totalul celor examinaţi, 91 au reuşit să promoveze, 60 de elevi au fost respinşi, iar unul singur a fost eliminat.

Referitor la factorii care au contribuit la promovabilitatea de 70,29% (din promoția curentă), managerul instituţiei de învăţământ, Mihaela David Izvernar, subliniază două aspecte. „În primul rând, se vede rezultatul proiectului ROSE (proiect ce vizează pregătirea suplimentară, după orele prevăzute în programa şcolară, a elevilor de la filiera tehnologică). Doar cu munca depusă în cadrul proiectului, unii dintre candidaţii grupului ţintă au reuşit să promoveze, alţii însă au reuşit să obţină acele note de cinci, lucru care arată că aceştia au şanse mari să-şi mărească media, prezentându-se la sesiunea din toamnă. Al doilea factor esenţial se referă la monitorizarea absenţelor pe tot parcursul anului şcolar, mai ales la clasele terminale. La aceste două aspecte majore mai putem adăuga aportul diriginţilor, care au ştiut să-şi ţină clasa-n frâu, precum şi pe cel al firmei care asigură paza în cadrul acestei instituţii de învăţământ”.

Cea mai mare medie obţinută la examenul de Bacalaureat, din acest an, în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” a fost de 9,76, eleva Lavinia Rebeca Păunovici clasându-se pe poziţia a 15-a în clasamentul mediilor din Caraş-Severin.

CITEȘTE ȘI: 104 medii de zece la Bacalaureat în această sesiune. În Caraș-Severin, nicio medie maximă!

upt 1000x100