EXCLUSIV. Trei ani și două luni închisoare pentru polițistul care și-a lăsat colegul să moară pe câmp!

Judecătoria Moldova Nouă a pronunțat noaptea târziu sentința de condamnare a polițistului de frontieră Alin Sporea, judecat pentru ucidere din culpă după ce în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 și-a ucis colegul, pe Bogdan Budimir, într-un accident rutier și l-a abandonat pe câmp!

Magistrații l-au găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare din rechizitoriu și i-au aplicat o pedeapsă rezultantă de trei ani și două luni de închisoare cu executare, iar ca pedepse complementare și accesorii i-au interzis dreptul de a conduce orice tip de vehicule timp de trei ani de zile. De asemenea, Sporea pierde și calitatea de polițist primind ca pedeapsă complementară și accesorie interdicția de a exercita o funcție ce implică autoritatea Statului.

Decizia Judecătoriei Moldova Nouă nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile. Părțile civile au declarat că vor deschide proces separat pentru recuperarea prejudiciului cauzat de decesul lui Boban Budimir.

CITEȘTE ȘI:

UPDATE/FOTO. Un polițist de frontieră beat și-a omorât colegul și a fugit de la locul faptei. A fost reținut pentru 24 de ore!

Polițistul de frontieră care și-a ucis un coleg și l-a abandonat pe câmp a fost trimis în judecată! I se recalculează alcoolemia!

EXCLUSIV. Un sfert de oră de mister total în cazul accidentului în care a murit polițistul de frontieră Boban Budimir (UPDATE)

Arest prelungit pentru moartea polițistului de frontieră Boban Budimir