PSD grațiază faptele de corupție! Stepanescu, Ghiorghioni sau Frunzăverde ar putea scăpa de executarea pedepselor!

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus luni un amendament la Legea grațierii, aflată în dezbatere în Comisia juridică a Senatului, prin care se grațiază și fapte de corupție precum luare și dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu!

„E un punct de vedere. Unii, spre exemplu, vor ca unii să facă pușcărie doar în weekend. E părerea lor că închisoarea ar trebui făcută doar în weekend. Rațiunea o vom discuta în comisie, nu am de ce să dau răspunsuri celor de la PNL sau de la PCR sau alte partide (…) Opiniei publice îi voi da, facem dezbatere cu toate instituțiile implicate. Nu e niciun secret”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae, citat de Mediafax.

Șerban Nicolae a adus din nou în discuție condițiile din penitenciare și sancțiunile aplicate de CEDO României. „Eu am făcut propuneri în mod formal. Ele sunt la Comisie, le discut cu Comisia. Dacă le-aș discuta înainte cu presa e ca și cum aș jongla cu opinia publică înainte să le explic colegilor din Comisie. (…) Din punctul meu de vedere supraaglomerarea nu afectează închisorile din România sau persoanele care sunt în detenție în raport de faptele pe care le-au săvârșit. Spre exemplu, eu nu cred că cei care sunt corupți trebuie să stea trei într-un pat în condiții de igrasie, de igienă precară, în timp ce alte categorii de infractori ar trebui să stea în condiții. Din punctul meu de vedere se gândește rațional și lucrurile astea vreau să le prezint mâine ca argumente. Faptul că dumneavoastră vreți să faceți speculații în funcție de ce spun alte partide, este, din punctul meu de vedere, contraproductiv. (…) Dacă România va fi obligată să plătească despăgubiri va plăti și pentru corupți și pentru evazioniști, pentru toate categoriile de infractori”, a mai spus senatorul PSD.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Întrebat dacă a discutat la nivel de partid despre oportunitatea depunerii unui astfel de amendament, Șerban Nicolae a spus că nu a fost abordat acest subiect, însă a replicat jurnaliștilor: „Câinele moare de drum lung și unii de grija altora”. Undeva la 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei grațieri, printre care și numele sonore din Caraș-Severin aflate în pușcării sau condamnate cu suspendare. Și sunt destule! Mihai Stepanescu, Ionesie Ghiorghioni sau Sorin Frunzăverde sunt doar câțiva dintre cei ce ar putea scăpa de executarea pedepselor, integral sau în parte.

Întrebat dacă în momentul redactării amendamentului s-a gândit și la colegii de partid aflați în situația de a fi acuzați de fapte de corupție, senatorul PSD a spus categoric nu”.

De asemenea, Șerban Nicolae a depus un amendament care prevede grațierea persoanelor cu condamnări de până la 3 ani. „Mie mi s-a părut că 5 ani este o pedeapsă mult prea mare și atunci am spus că se grațiază integral doar pedepsele de până la 3 ani. E adevărat că nu m-am gândit cine iese”, a mai spus senatorul PSD.

banner 970 x 250