Primarul Torma vrea muzeu în locul PSD-ului și PNL-ului!

explo 1000x200

Social-democrații și liberalii din Moldova Nouă sunt invitați de edilul-șef să-și mute sediile din centrul orașului de la Dunăre!

În ședința Consiliului Local Moldova Nouă din luna februarie s-a pus în discuție de către primarul Torma mutarea sediilor de partid din incinta Teatrului de Vară și amenajarea în locația respectivă a unui muzeu al mineritului și a unei biblioteci. Edilul le-a cerut consilierilor locali PSD să vorbească pe această temă cu șefii organizației județene, făcând totodată promisiunea că se va pune la dispoziția social-democraților un alt spațiu adecvat pentru desfășurarea activității politice. Liberalii, conduși chiar de Torma, sunt de acord să elibereze spațiul deținut în incinta teatrului pentru ca acolo să fie inaugurate cât mai repede muzeul și biblioteca.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții de la nivel de județ am ajuns la concluzia că cele mai bune locații ar fi la fostul Teatru de Vară din Orașul Nou, unde, în acest moment, avem filialele celor două partide, PNL și PSD. Consider că acolo este locul oportun pentru muzeu și bibliotecă, mai ales că este în zona de faleză, în zona centrului de informare turistică. Este, practic, zona centrală a Orașului Nou și mare parte a elevilor din Moldova Nouă sunt cantonați în zona Orașului Nou. E important să dăm valoare zonei și să reabilităm Teatrul de Vară, să devină un pol cultural. Acolo ar fi un muzeu al mineritului și o bibliotecă orășenească”, a explicat Torma.

În Moldova Nouă a existat un muzeu al mineritului, dar acesta s-a închis în urmă cu aproape un deceniu. Toate exponatele se află acum la Reșița, la Muzeul Banatului Montan, fără a fi puse însă în valoare. „Biblioteca actuală, situată în cartierul Boșneag, arată jalnic. Funcționează în fosta Policlinică și nu s-a mai investit în carte de 6 ani. De atunci nu s-a mai cumpărat o carte nouă. Nu există o sală de lectură, nu există căldură iarna, nu există spațiu conform normelor. Este o umiditate foarte mare și se degradează cărțile. Tocmai din aceste motive biblioteca are foarte puțini vizitatori”, a adăugat Torma.

banner 970 x 250