PNL vs. USRPLUS. Poziționarea parlamentarilor de Timiș în scandalul din coaliția de guvernare

florin citu
promovare online Timisoara Casa Auto

În reacția cu privire la criza generată în coaliția de guvernare după anunțul premierului Florin Cîțu de a-l revoca din funcție pe ministrul Justiției Stelian Ion, parte din parlamentarii de Timiș explică de ce e necesar programul „Anghel Saligny”, respectiv de ce nu e potrivit în acest moment, după cum susțin cei de la USR. 

Senatorul USRPLUS Raoul Trifan vede programul „Anghel Saligny” ca fiind unul pentru baronii locali care s-ar „înfrupta nestingheriți din bugetul național”.

„Criza politică declanșată de Florin Cîțu este de fapt despre numirea procurorilor-șefi. Peneliștii vor susține că este despre dezvoltarea României și alte baliverne. De parcă dezvoltare înseamnă să lași baronii locali să se înfrupte nestingheriți din bugetul național prin PNDL 3. Nu este adevărat. În realitate miza este independența celor care vor conduce DNA, DIICOT și Parchetul General în următorii ani.”, a spus Raoul Trifan.

CITEȘTE ȘI: PNL adoptă o rezoluție prin care îl susține pe premierul Florin Cîțu. Alina Gorghiu: „Îi rugăm pe cei de la USRPLUS să nu escaladeze lucrurile și să dea dovadă de înțelepciune”

La rându-i, social-democratul Sebastian Răducanu pune criza politică pe incompetenței actualilor guvernanți.

„Suntem martorii unei noi crize politice, izbucnită din incompetența actualilor guvernanți. Încă de la sfârșitul anului trecut, discuțiile din coaliția de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR se poartă doar în jurul împărțirii funcțiilor și a banului public între membrii de partid. Mandatul acestei coaliții a început cu o criză economică, a continuat cu o criză în domeniul energiei, iar acum aruncă țara pentru a doua oară în decurs de 8 luni într-o criză politică. Este foarte clar pentru toată lumea că actuala coaliție nu poate merge mai departe. Bătaia de joc trebuie să înceteze aici și acum!”, a declarat senatorul PSD de Timiș Sebastian Răducanu.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz, despre premierul Cîțu: „A aruncat România într-o criză politică pentru a-l îndepărta pe Stelian Ion din fruntea ministerului Justiției” 

promovare banner maxagro

Deputatul PNL Marilen Pirtea spune că prin demersul lor, cei de la USRPLUS blochează investițiile în următorii ani, investiții destinate, spre exemplu, celor 69% dintre localități neconectate la gaze sau celor 48% fără rețea de apă și canal.

„Noi, liberalii, ne-am asumat dezvoltarea României. Premierul Florin Cîțu nu va ceda în fața unor presiuni politice, ci va susține aceste investiții. Premierul PNL are obligații față de români, față de copiii lor și de viitorul acestora în România. Liberalii consideră de primă importanță continuarea guvernării și dezvoltarea tuturor comunităților locale, indiferent de culoarea politică. Politicienii din USR PLUS nu pot să se derobeze de responsabilitatea în fața comunităților locale ce au nevoie de investiții, dimpotrivă, sunt și ei, alături de noi, responsabili în fața oamenilor. Purtăm o responsabilitate comună. Fuga de responsabilitate este un gest impropriu pentru cei care și-au asumat participarea la guvernare.”, a explicat liberalul Marilen Pirtea.

CITEȘTE ȘI: Cristian Moș (USRPLUS): „Pentru noi, Florin Cîțu nu mai este premier”. Cum se răsfrânge criza din coaliție la nivelul Timișului?

Deputatul USRPLUS Nicu Fălcoi reafirmă susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu. 

„USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.”, a spus Nicu Fălcoi. Potrivit lui, USRPLUS îl susține tot pe Stelian Ion pentru Ministerul Justiției, într-un viitor guvern.

CITEȘTE ȘI: Ovidiu Drăgănescu (PNL): „USR s-ar compromite total dacă ar semna o moțiune de cenzură alături de marii adversari clamați de Uniune” 

publicitate tmc 640