Dominic Fritz, despre premierul Cîțu: „A aruncat România într-o criză politică pentru a-l îndepărta pe Stelian Ion din fruntea ministerului Justiției”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a comentat criza politică din România, afirmând că programul PNDL 3, în forma actuală, este doar un „cadou pentru baronii PNL” și că Stelian Ion a fost schimbat din fruntea Ministerului Justiției pentru că a organizat „concursuri adevărate”.

USRPLUS a anunțat că și-a retras susținerea pentru Florin Cîțu, după ce premierul l-a revocat din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion. În aceste condiții, România a ajuns să se confrunte cu o criză politică, care a fost comentată inclusiv de Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Prim-ministrul Florin Cîțu a aruncat România într-o criză politică pentru a-l îndepărta pe Stelian Ion din fruntea ministerului Justiției. Demiterea lui Stelian Ion nu e un gest nervos, din cauză că lui Florin Cîțu nu i-a ieșit planul cu PNDL 3, program guvernamental care, în forma actuală, ar fi doar un cadou pentru baronii PNL. Aceasta este scuza. Mai bine rămâi în istorie ca “omul baronilor” decât ca prim-ministrul care a oprit, cu forța, noaptea, reformele în justiție. Ultimul prim-ministru care și-a aruncat în criză propriul guvern a fost tot liberal și tot din cauza justiției. Atunci indezirabilă era Monica Macovei, acum este Stelian Ion, povestea este aceeași, pentru cei care și-o amintesc. Mie mi-au povestit-o mulți în stradă, la protestele împotriva OUG13, printre multe alte istorii politice din România”, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul USRPLUS al Timișoarei consideră că Stelian Ion a fost schimbat din funcție pentru că a încercat să organizeze concursuri adevărate pentru mai multe funcții de conducere.

Stelian Ion a încercat să schimbe regulile jocului prin organizarea unor concursuri adevărate pentru funcțiile de conducerile din parchete, Parchetul General, DNA, DIICOT, acea structură care a eșuat în dosarul represiunii protestului din august 2018. Din păcate, o parte din PNL, reprezentată acum de Florin Cîțu, a dovedit, din nou, că nu are voință politică pentru reforma Justiției. Dacă am întreba oamenii despre problema lor arzătoare, răspunsul ar fi spirala scumpirilor cauzate de gestionarea dezastruoasă a liberalizării pieței de energie electrică și gaz, care lovește în veniturile personale și ale administrațiilor locale, nu ministrul Justiției. Și eu aștept de la Guvernul României răspuns și soluții la această problemă uriașă”, a adăugat Dominic Fritz.

În final, primarul Timișoarei a precizat că știe faptul că doar PNL și USRPLUS „au puterea, împreună, să îndrepte țara în direcția cea bună, dar nu cu Florin Cîțu la conducerea guvernului”.