Cristian Moș (USRPLUS): „Pentru noi, Florin Cîțu nu mai este premier”. Cum se răsfrânge criza din coaliție la nivelul Timișului?

cristi mos

Fostul copreședinte USRPLUS Timiș, Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, susține că nu există nicio problemă în continuarea guvernării alături de PNL, dar doar în cazul în care liberalii îi vor retrage sprijinul politic premierului Florin Cîțu. 

USR-istul Cristian Moș a declarat că până la această dată nu există o decizie în partid cu privire la modalitatea în care se va susține o moțiune de cenzură pentru înlăturarea lui Florin Cîțu de la Palatul Victoria, în cazul care PNL nu îi va retrage sprijinul politic.

„Domnul premier Florin Cîțu nu înțelege ce înseamnă o coaliție de guvernare. Prin decizia pe care a luat-o aseară e clar că nu mai are și nu va mai avea susținerea USRPLUS mai departe. USRPLUS retrage sprijinul domnului premier Florin Cîțu. Așteptăm ca partenerii de coaliție să ia vreo decizie, dacă nu, noi mergem spre moțiune. Nu am luat decizia dacă vom iniția sau vom susține una, în clipa de față, dar e clar că dacă partenerii de coaliție nu fac schimbarea premierului, ca să discutăm și să alegem persoana care înțelege ce înseamnă o coaliție de guvernare, atunci vom merge pe moțiune de cenzură. Pentru noi, Florin Cîțu nu mai este premier.”, a declarat Cristian Moș pentru expressdebanat.ro.

În privința continuării colaborării cu PNL la nivel județean, în condițiile crizei de la București, vicepreședintele CJ Timiș a spus că nu există niciun impediment ca parteneriatul să rămână în picioare.

„Noi ne continuăm munca la nivel local, județean. Suntem pentru a merge în continuare cu proiectele pe care ni le-am asumat. Nimeni din USRPLUS nu are ceva cu coaliția. Avem o problemă cu domnul premier Florin Cîțu. Coaliția poate să meargă înainte, dar singurul lucru pe care l-am specificat este că USRPLUS nu-l mai susține pe domnul premier Florin Cîțu.”, a explicat Cristian Moș.

Context. Scandalul din coaliție a izbucnit, oficial, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat revocarea din funcție a ministrului Justiției Stelian Ion, generată de neavizarea programului „Anghel Saligny”. Președintele Klaus Iohannis încă analizează cererea premierului în acest sens. Liberalii au fost convocați, la cererea echipei Cîțu, în această dimineață, într-o ședință a BPN, ca să discute calea de urmat în această situație. La rândul lor, cei de la USRPLUS au decis, ieri seară, convocarea Comitetului Politic în 11 septembrie.