PNL adoptă o rezoluție prin care îl susține pe premierul Florin Cîțu. Alina Gorghiu: „Îi rugăm pe cei de la USRPLUS să nu escaladeze lucrurile și să dea dovadă de înțelepciune”

alina gorghiu 1

Senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu declară că Biroul Național Politic al PNL a adoptat o rezoluție prin care susține Guvernul României și pe Florin Cîțu în funcția de premier. În același timp, senatorul face un apel la cei din USRPLUS să dea dovadă de înțelepciune și să vină cu o nouă propunere de ministru la Justiție. 

„Guvernul este un joc de echipă și când cineva nu vrea să joace în echipă și are o miză personală politică atunci schimbarea este inerentă. Nu este acceptabil ca un ministru să blocheze activitatea Guvernului pentru că așa vrea el. Coaliția s-a obligat prin programul de guvernare să accelereze reformele și să aloce bani suficienți pentru investițiile în comunitățile locale. În privința declarațiilor pe care le vedem în ultima vreme, eu le consider ușor belicoase din partea colegilor noștri de la USRPLUS. În același timp, cred că trebuie să ne gândim la viitor și să le arătăm oamenilor care ne-au votat că îi respectăm. Asta înseamnă că e nevoie de scandal mai puțin, de mai multe rezultate și am făcut un apel și astăzi în BPN, facem publică o rezoluție prin care susținem ferm Guvernul României, premierul României și îi rugăm pe cei de la USRPLUS să nu escaladeze lucrurile și să dea dovadă de înțelepciune.”, a declarat Alina Gorghiu pentru expressdebanat.ro.

Senatorul liberal a mai spus și că susținerea unei moțiuni de cenzură inițiată de Opoziție ar duce la decredibilizarea celor de la USRPLUS.

„Vă dați seama, pentru că USRPLUS nu are voturi pentru moțiunea de cenzură în momentul acesta, cum sună o asociere USR, PSD, AUR pentru a susține și a vota o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, din care tu faci parte. Toți liderii USRPLUS, și Barna, și Cioloș râdeau acum câțiva ani când PSD, cu Dragnea la președinția partidului, încercau să îl dea jos pe Grindeanu de la Palatul Victoria. O Românie întreagă a râs, s-a decredibilizat PSD, a scăzut foarte mult în sondaje pentru că și-a dezamăgit propriul electorat. USR am convingerea că e suficient de înțelept să nu ajungă în situația să se asocieze chiar cu cei mai mari adversari ai noștri, și anume PSD, în demersul unei moțiuni de cenzură. (…)

Gândiți-vă cum ar suna o asemenea moțiune de cenzură, că ar fi situații absolut jignitoare la adresa USRPLUS. Să semnezi și să votezi o moțiune de cenzură dacă va scrie cât de incompetent este ministrul Drulă, care nu e în stare să reformeze infrastructura feroviară, de exemplu, câte locomotive ard pe zi, sau cât de lipsit de capacitate de negociere este ministrul Stelian Ion pe care PSD sunt convinsă că îl va critica pe foarte multe pagini pentru că nu a reușit să obțină desființarea Secției Speciale în justiție. Sunt lucruri pe care le va discuta USRPLUS, care va conștientiza, și după acest moment de tensiune că are o obligați, după votul dat de cetățeni, să fie parte a majorității de dreapta. Ar fi o trădare să treacă alături de PSD, iar eu sunt convinsă că va rămâne în această coaliție, dacă nu până în 2028, măcar până în 2024.”, a explicat Gorghiu.

Liberalii le-au cerut, de asemenea, celor din USRPLUS să vină cu o nouă propunere de ministru la Justiție, pentru că, spune Alina Gorghiu, „nu e un capăt de țară când un ministru se schimbă, avem exemplul ministrului de la Sănătate, Vlad Voiculescu, care a fost demis, revocat pentru că bloca activitatea ministrului. A venit un nou ministru de la USRPLUS care își desfășoară activitatea în parametri foarte, foarte în regulă, care are o colaborare foarte bună cu Guvernul Românie.”

Redăm integral textul rezoluției de susținere a lui Florin Cîțu

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal își reafirmă susținerea fermă pentru exercitarea, în continuare, de către Florin Cîțu a funcției de premier al Guvernului României.

Mandatul care i-a fost încredințat lui Florin Cîțu, de către toate partidele din cadrul Coaliției, a fost unul pentru modernizarea și dezvoltarea României. Evoluțiile din ultimele 9 luni au confirmat nu doar angajamentul, dar  și  succesul, al său și al întregii echipe guvernamentale, în avansarea pe acest drum.

Reușitele României din această perioadă, de la creșterea economică record la fondurile mai mari ca niciodată alocate pentru investiții, vorbesc de la sine despre buna guvernare realizată de către Cabinetul condus de premierul Florin Cîțu.

Este important nu doar să continuăm în aceeași manieră, dar chiar să accelerăm procesele de transformare în bine a României, generând astfel progrese ireversibile care să se vadă direct în confortul vieții de zi cu zi a românilor.

Programul „Anghel Saligny” nu este despre ambiții, ci despre dorința noastră ca formațiune a Coaliției de a fi alături de comunitățile locale. Să aibă acces la servicii de bază ale secolului 21 într-o țară europeană. România nu înseamnă doar marile orașe. România înseamnă și sate, și comune. Obiectivul nostru este să ridicăm întreaga Românie. Accesul la servicii de apă și  canal, la gaze, la drumuri moderne, trebuie să țină de firescul vieții de zi cu zi a fiecărui  român, din fiecare localitate a țării. Este o normalitate și o necesitate pe care actuala Coaliție s-a angajat să le realizeze. Programul este complementar PNRR și este în total acord cu PPE, partenerii noștri europeni.

Pentru ca toate obiectivele de dezvoltare a Românei incluse în programul de guvernare să fie atinse, este obligatoriu ca actuala Coaliție de guvernare să funcționeze, prin dialog, loialitate și respect reciproc, până în 2024 și chiar până în 2028. Dincolo de orice diferențe, ceea ce ne unește și ne-a adus împreună cântărește mult mai mult: dorința de a  moderniza cu adevărat România și de a ține mai departe în opoziție principalul responsabil pentru subdezvoltarea României din ultimii 30 de ani, PSD.

România nu își poate permite o nouă perioada de instabilitate și impredictibilitate, din care principalii perdanți ar fi românii, iar principalii câștigători formațiunile cu discurs demagogic. Adversarii politici nu sunt în Coaliție, ci în afara ei.

Există multe proiecte asupra cărora Coaliția și Cabinetul trebuie să își îndrepte toată atenția. Există provocări reale ce țin de agenda guvernamentală din diferite domenii – de la agricultură la energie, de la digitalizare la mediu, de la sănătate la educație și transporturi – subiecte ce trebuie să primească răspunsurile cele mai bune și într-un termen cât mai scurt. Acesta este obiectivul nostru, comun.

Electoratul român ne-a acordat încrederea și ne-a investit cu responsabilitatea de a guverna împreună, prin votul majoritar exprimat în decembrie 2020 pentru formațiunile de centru dreapta europene. PNL este decis să onoreze această responsabilitate și ne exprimăm încrederea că și partenerii noștri vor alege aceeași cale.