PNL vrea ambii viceprimari la Timișoara. Negocierile se amână pentru săptămâna viitoare pentru că Fritz e autoizolat

Liberalii mizează pe obținerea ambilor poziții de viceprimar la Timișoara, a anunțat interimarul din fruntea organizației PNL Timiș, Alin Nica. Negocierile anterioare alegerilor, între USR și PLUS, vizau o funcție de viceprimar la Timișoara, din partea PLUS, și una de vicepreședinte la CJT – în persoana lui Cristian Moș, din partea USR. 

Negocierile între PNL și USR PLUS ar fi trebuit să aibă loc la finalul acestei săptămâni, însă, cum Dominic Fritz este în autoizolare, acestea s-au amânat pentru o dată ulterioară ce va fi stabilită în cursul săptămânii viitoare.

Din echipa cu care liberalii se prezintă la negocierile cu USR PLUS fac parte Alin Nica – președinte interimar PNL Timiș, Marilen Pirtea – deputat, Dănuț Groza – secretar general BPJ interimar PNL Timiș, primar Sânnicolau Mare, Bogdan Ghelbere – secretar general adjunct BPJ interimar PNL Timiș și alți cinci primari care și-au manifestat dorința de a participa la aceste negocieri.

CITEȘTE ȘI: USR PLUS și-a stabilit echipa cu care va merge la negocierile cu PNL pentru formarea de majorități în Timișoara și județ 

„Eu îmi doresc pentru consiliul județean o alianță care să nu fie la limită, ci să fie o coaliție de guvernare locală puternică și largă, dar momentan ne gândim doar la partenerul cel mai evident și cel mai apropiat din punct de vedere politic care este USR PLUS. Evident, negocierile pot duce într-o direcție sau alta. De exemplu, noi la Primăria Timișoara vizăm doi viceprimari. Nu aș intra în detalii, dar sunt lucruri pe care noi le vom discuta în cadrul negocierilor. La Timișoara cred că cea mai mare legitimitate o are o coaliție între PNL și USR PLUS, care să fie transpusă într-o majoritate în CL și pozițiile de responsabilitate, pe lângă cea de primar care a fost decisă în urma alegerilor, cei doi viceprimari cred că sunt subiecte de discuții foarte importante în cadrul negocierilor. Noi ne dorim, vă spun, ambele poziții de viceprimar”, a spus Alin Nica.

În negocierile inițiale dintre USR și PLUS pentru stabilirea pozițiilor de conducere în principalele instituții în urma alegerilor, USR-ul l-a nominalizat pe Cristian Moș să fie vicepreședinte la CJ Timiș, iar PLUS-ului i-ar fi revenit un viceprimar la Timișoara, în persoana lui Andrei Meșter. De asemenea, în prima conferință după câștigarea Primăriei Timișoara, Dominic Fritz a afirmat că „vrem să ne asigurăm că găsim o majoritate pentru proiectele noastre și apoi vorbim despre oameni.”

În privința liberalilor care au obținut mandate în CL Timișoara, Nica spune că doar Cătălin Iapă a renunțat la mandat. ”Momentan nu avem de gând să mai facem ajustări. (…) E secretar de stat la Ministerul Dezvoltării și acesta e și unul din argumentele pentru care i-am solicitat domnului Cătălin Iapă retragerea din funcția de consilier local, dar argumentul principal e că e în incompatibilitate cu funcția de consilier local”, a spus Nica.

În prima întâlnire între PNL și USR PLUS, negociatorii vor stabili termene și modalități de lucru. Vor fi  mai multe grupuri de lucru în care se vor discuta programul și strategia politică, dar și politicile publice la primărie și CJ.

Liberalii au obținut, în urma alegerilor din 27 septembrie, 35,5% din voturi în Timiș: 47 de primari și 491 de consilieri locali (34,16% din totalul mandatelor). Alin Nica a câștigat președinția CJ Timiș cu 40,25% din voturile celor care s-au prezentat la urne. La CL Timișoara, liberalii vor avea 9 aleși, iar la CJT – 16 consilieri județeni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/