Dominic Fritz în prima conferință după câștigarea Timișoarei: „Am dormit bine. Am vorbit astăzi cu Alin Nica; începem negocierile în curând”

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a susținut astăzi la sediul USR PLUS Timiș prima conferință de presă după câștigarea alegerilor. Fritz spune că intenționează ca în curând să înceapă negocierile pentru majoritatea absolută în CL Timișoara și la consiliul județean. 

„Am vorbit astăzi cu Alin Nica, noul președinte al consiliului județean și am înțeles că va candida la președinția PNL Timiș. Intenția noastră este să începem aceste negocieri în curând și vom negocia pe tot județul, vom avea o comisie comună. Despre cine va fi viceprimar e prea devreme astăzi.”, a declarat Dominic Fritz.

USR PLUS va avea în CL Timișoara 13 din cei 27 de aleși, „și acest rezultat, și această voință a timișorenilor se va reflecta și în numărul de viceprimari”, a mai spus Fritz. „Abordarea noastră este să avem o majoritate pentru proiectele noastre pentru Timișoara, pentru proiectul nostru de reformă a administrației, de profesionalizare a administrației. Pentru asta căutăm parteneri, iar cine ocupă ce funcție asta este ultima întrebare înainte să nu clarificăm dacă avem chiar aceeași viziune pentru Timișoara și Timiș.”, a precizat primarul ales al Timișoarei.

Potrivit acestuia, în protocolul de negociere între USR și PLUS este stabilit că unul dintre viceprimarii propuși va fi membru PLUS. Fritz nu a spus cine va fi acesta. „Deocamdată asta nu este prioritatea noastră. Vrem să ne asigurăm că găsim o majoritate pentru proiectele noastre și apoi vorbim despre oameni.”, a spus Fritz.

Dominic Fritz a precizat că va urma un proces de reorganizare a activității în Primăria Timișoara. „Acest audit pe care o să îl facem o să aibă consecințe foarte concrete și e foarte clar că organigrama actuală a primăriei, dar și organizarea societăților în subordine nu corespund nevoilor noastre. Cu siguranță va fi un proces de reorganizare care nu se va termina în 3 luni. E un proces de schimbare nu doar a structurii, ci și a mentalității, care va dura mult timp”.  
„Ieri Timișoara a încheiat prin vot această tranziție. 30 de ani de la căderea comunismului”

„Am dormit bine, trei ore după o noapte care a fost lungă. Timișoara ieri a exprimat o voință foarte, foarte clară de schimbare și cred că pot să îmi permit să spun că a fost un vot de speranță, nu a fost un vot împotrivă, ci unul pentru ceva, pentru o Timișoară europeană, una deschisă. 53,1% dintre timișoreni m-au votat și după toată experiența mea în campania electorală pot să spun că am primit voturi din toate straturile sociale, etniile, oameni de toate vârstele. USR PLUS în Timișoara este cea mai puternică forță. Am obținut peste 41% din voturi, ne mai lipsește un singur vot în consiliul local pentru majoritate. Ieri Timișoara a încheiat prin vot această tranziție. 30 de ani de la căderea comunismului. Eu sunt un candidat care nu are absolut nicio legătură cu comunismul, nici cu acest sistem cu baroni locali sau miliardari de carton.”, a mai spus Fritz în prima conferință susținută după câștigare alegerilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/