Raul Olajos, copreședinte USR PLUS Timiș: „Avem o persoană desemnată pentru a fi viceprimar la Timișoara. Nu ne propunem să creăm un disconfort primarului ales”

La finalul săptămânii demarează negocierile între USR PLUS și PNL în urma cărora se va stabili cum anume se împart funcțiile în Timișoara și județ, după alegerile locale. Potrivit înțelegerii stabilite anterior alegerilor între USR și PLUS, lui Cristian Moș ar trebui să îi revină unul din posturile de vicepreședinte la CJ Timiș, iar PLUS îl vrea pe Andrei Meșter viceprimar la Timișoara. 

Despre negocierile viitoare dintre USR PLUS și PNL în Timiș, dar și despre cum decurge strategia pentru alegerile parlamentare, într-un interviu cu Raul Olajos, copreședintele USR PLUS Timiș.

 

Principalele declarații: 

  • Ne-am așteptat la victorie în Timișoara, deși puțin au crezut în ea acum șase luni, dar nu la una atât de categorică a lui Dominic Fritz.
  • Rezultatul pe județ nu este unul excelent, dar este unul bun, mult peste media națională. Am avut un contracandidat destul de solid în persoana lui Alin Nica, care avea o notorietate net superioară candidatului nostru Cristi Moș.
  • Despre negocierile cu PNL: s-au discutat structurile de negociere cadru, dar nicidecum nu au avut loc încă întâlniri concrete.
  • Avem un protocol în alianță potrivit căruia la CJ Timiș vicepreședinte va fi Cristi Moș și vom încerca să îl impunem acolo.
  • Probabil voi fi liderul de grup al USR PLUS în CJT și targetăm câteva comisii importante, cum ar fi cea economică sau de urbanism.
  • PLUS-ului îi revine viceprimarul la Timișoara. Avem o persoană desemnată și anume Andrei Meșter. Nu ne propunem să creăm un disconfort primarului ales al Timișoarei. Am observat că nu a fost explicit asumat Andrei Meșter în conferințe de presă și luăm în calcul și acest aspect.
  • La parlamentare, USR PLUS Timiș targetează între 4 și 6 deputați și senatori. Avem în vedere doi deputați din partea PLUS în acest grup pe care îl propunem. Sunt oameni care trăiesc aici și au studiat aici sau peste hotare.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/