Nouă kilograme de cannabis au fost confiscate în urma unor percheziții în vestul țării. Ce au mai descoperit polițiștii?

Două culturi ilicite de cannabis au fost descoperite în urma a 17 percheziții făcute în Timiș și Caraș-Severin. Oamenii legii au confiscat 9 kilograme de cannabis.

13 persoane sunt bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv ecstasy, cannabis și amfetamină. Oamenii legii suspectează un tânăr de 31 de ani că ar fi distribuit droguri, încă din 2018, în Timișoara, atât personal, cât și cu ajutorul altor persoane. Drogurile ar proveni din culturi ilegale înființate în Timiș.

„În cauză există suspiciunea că, din anul 2018, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, cetățean american de origine română, ar fi distribuit drogurile în municipiul Timișoara, atât personal, cât și prin intermediul altor tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 28 de ani. Pe parcursul cercetărilor, au rezultat indicii că o parte dintre cantitățile de droguri de risc, respectiv cannabis, distribuite în municipiul Timișoara, ar proveni din culturi ilicite înființate în județul Timiș, prin intermediul unui bărbat de 27 de ani. De asemenea, 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, s-ar fi ocupat de cultivarea ilicită a cannabisului. Totodată, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, este bănuit că ar fi colectat cannabis de la celelalte persoane bănuite, pe care ulterior l-ar fi transportat în Germania, pentru a fi comercializat”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

gif card de energie dacus 1000x100

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 9 kilograme de cannabis, 20 de grame de amfetamină, au identificat două culturi ilicite de cannabis, au găsit 12.000 de lei, 400 de euro, 9 telefoane mobile și ustensile folosite la prepararea și consumul drogurilor.

Cele 13 persoane suspecte în dosar au fost aduse la audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/