Doze de Remdesivir pentru 10 pacienți, internați la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. „În zilele următoare vom primi încă 150”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Cea de-a doua tranșă de Remdesivir, antiviralul folosit în cazul pacienților care dezvoltă forme moderate și severe de COVID-19, a ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Ministerul Sănătății a trimis 50 de doze, iar primele vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienți care necesită un astfel de tratament. Cantitatea primită astăzi ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID – 19.

„În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie, aflate în protocolul național, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară”, a spus prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Vă reamintim că antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România a beneficiat de 25.000 de flacoane. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în depozite mai sunt, în acest moment, 4000 de doze. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/