Contestaţia lui Nicolae Robu la trimiterea în judecată în dosarul restituirii „maghernițelor”, respinsă

Curtea de Apel Timişoara a respins, în camera preliminară, contestaţia depusă de primarul în exercițiu al Timișoarei, Nicolae Robu, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu cu privire la restituirea unor imobile. 

Au fost, de asemenea, respinse și contestațiile făcute de alți foști și actuali angajați ai Primăriei Timișoara, inclusiv a fostului primar Gheorghe Ciuhandu. În dosarul vânzării de imobile pe Legea 112/1995, Nicolae Robu este acuzat că a înstrăinat două locuinţe din cele 207 vizate de procurorii anticorupție.

Robu și-a susținut nevinovăția și s-a declarat „ultracinstit”. El spune că este acuzat că a semnat contractul de vânzare-cumpărare a unor „maghernițe” în baza deciziei unei comisii a primăriei, ci nu a unei decizii personale.

leader board 728 x 90 px

Inculpați în dosar sunt Nicușor Miuț, fost director al Direcției de Patrimoniu din Primăria Timișoara, Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei, Ioan Cojocari – fost secretar al Primăriei, Nicolae Robu – primarul Timișoarei, Dan Diaconu – viceprimar, Traian Stoia – fost viceprimar, Martin Staia – fost director al Direcției de Patrimoniu, Simona Virlea – jurist al primăriei la data faptei și Gabriela Iova – jurist al primăriei la data faptei.

Ancheta DNA vizează vânzarea frauduloasă și la prețuri modice, între septembrie 1996 și ianuarie 2014 – a 207 imobile, în baza Legii 112/1995, cele mai multe situate în centrul vechi al Timișoarei. Prejudiciul stabilit de procurori se ridică la aproape 10 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Robu, în instanță în procesul în care procurorii îl acuză de abuz în serviciu pentru vânzarea ilegală a unor imobile

„Se pune presiune pe justiție să fiu trimis în judecată”