Primarul Robu, în instanță în procesul în care procurorii îl acuză de abuz în serviciu pentru vânzarea ilegală a unor imobile

Poate începe procesul în care primarul Nicolae Robu, fostul edil al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu și alți șapte inculpați în dosarul vânzării de imobile pe Legea 112/1995 sunt acuzați de abuz în serviciu. Decizia a fost luată astăzi de judecătorul de cameră preliminară care a stabilit că dosarul întocmit de DNA este unul legal și poate ajunge în instanță. 

„(…) constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 889/P/2014 al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura Centrală- Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie (…) rap. la art. 297 Cp., cu aplic. art. 5 Cp. a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii M. N.-C., C. G. C., C. I., R. N., D. D. A., S. T. C., S. M., V. S. şi I. G. aflaţi în stare de libertate”, se arată în soluția pe scurt.

Inculpați în dosar sunt Nicușor Miuț, fost director al Direcției de Patrimoniu din Primăria Timișoara, Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei, Ioan Cojocari – fost secretar al Primăriei, Nicolae Robu – primarul Timișoarei, Dan Diaconu – viceprimar, Traian Stoia – fost viceprimar, Martin Staia – fost director al Direcției de Patrimoniu, Simona Virlea – jurist al primăriei la data faptei și Gabriela Iova – jurist al primăriei la data faptei.

Nicușor Miuț, Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari și Nicolae Robu sunt acuzați de abuz în formă continuată, iar Dan Diaconu, Traian Stoia, Martin Staia, Simona Vîrlea și Gabriela Iova – de abuz în serviciu.

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este parte civilă în cauză.

Ancheta DNA vizează vânzarea frauduloasă și la prețuri modice, între septembrie 1996 și ianuarie 2014 – a 207 imobile, în baza Legii 112/1995, cele mai multe situate în centrul vechi al Timișoarei. Prejudiciul stabilit de procurori se ridică la aproape 10 milioane de euro.

Decizia instanței timișorene poate fi contestată în 3 zile de la comunicare.