Focar de coronavirus la cel mai mare spital din vestul țării. Clinică a Spitalului Județean Timișoara, în carantină

untitled design set 970x90 px

10 pacienți și 9 asistente de la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean din Timișoara au fost confirmați cu coronavirus. Toți sunt asimptomatici, potrivit managerului Spitalului Județean. 

“(…) Am reușit în aceste aproape șase luni de pandemie, în ciuda numărului enorm de angajați (peste 4300) și de pacienți tratați în unitatea noastră (peste 10.000), cu muncă enormă în echipă, disciplină și asumare a tuturor, alături de colegii de la Spitalul «Victor Babeș» Timișoara, unul din puținele unități sanitare din țară care nu a avut un număr semnificativ de cazuri în rândul angajaților. Dar, cu toate măsurile profesioniste de prevenție, date ca exemplu la nivel național și internațional, având în vedere răspândirea comunitară extinsă, inevitabilul s-a produs. În timpul unor testări de rutină, cum facem sute pe zi în cadrul unității noastre, tot în scopul prevenției, atât personalului, cât și pacienților, am descoperit în după-amiaza aceasta un număr de cazuri pozitive în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară. Este vorba de 9 asistente/ infirmiere și 10 pacienți, toți asimptomatici“, a anunțat, în această seară, managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, într-o postare publicată pe Facebook.

Măsurile luate în clinica în care au fost depistate cazurile de îmbolnăviri

Managerul spitalului spune că a fost întrunit comandamentul care a luat măsura carantinării Clinicii de Chirurgie Vasculară pentru 14 zile. „Acest lucru înseamnă externarea pacienților negativi, dacă situația medicală o permite (dacă sunt pregătiți sau pot fi externați fără a le fi afectată starea de sănătate, cu repetarea testării), transferul pacienților asimptomatici în spitalele suport sau externarea lor cu consult infecționist, după caz, cu urmărire pentru retestare”, spune Pătrașcu.

publicitate ziar expresb 1000x100

De asemenea, pacienții rămași internați în secție vor fi monitorizați și îngrijiți de personalul medico-sanitar care a efectuat testul Covid și care a primit două rezultate negative la interval de 72 de ore. Până la expirarea perioadei de carantină, internările noi, de urgență, se fac pe secțiile clinice de Chirurgie 1, 2 și 3.

„Managementul medical al pacienților și intervențiile chirurgicale vor fi efectuate de chirurgii vasculari (cu repetarea testelor SARS-CoV2 pentru a asigura menținerea statusului de negativi). . Secțiile de chirurgie generală vor asigura personalul mediu și auxiliar pentru monitorizarea și îngrijirea permanentă a pacienților, astfel încât calitatea actului medical să nu aibă de suferit. A fost începută și se finalizează acum dezinfecția terminală în Clinica de Chirurgie Vasculară. Aceasta va fi efectuată continuu, în condiții de siguranță, până la externarea tuturor pacienților și stingerea tuturor cazurilor pozitive”, a mai precizat Pătrașcu.

Potrivit celei mai recente raportări a Direcției de Sănătate Publică Timiș, în județ sunt active șapte focare – acestea sunt sub supraveghere epidemiologică. În ultimele 24 de ore au fost raportate, în Timiș, 43 de noi îmbolnăviri cu COVID-19; 188 de persoane confirmate cu noul virus sunt internate, dintre care 17 la ATI. De la debutul pandemiei, potrivit informării prefecturii, 146 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/