Primii pacienți externați din Spitalul de Campanie, ridicat în Timișoara! 16 vieți salvate de o „echipă tânără cu mult curaj și dăruire”!

untitled design set 970x90 px

Instalat în aprilie pe Stadionul CFR din Timișoara, sistemul modular medical de izolare și tratament, ridicat de MApN și inclus ca secție de Boli Infecțioase a Spitalului Militar de Urgență, a primit primii pacienți în 22 iulie. La scurt timp, locurile au fost ocupate, iar acum vin și veștile bune – 16 persoane au scăpat de patul de spital după ce au fost declarate vindecate.

În județul Timiș au fost depistați cu COVID-19 1.374 de oameni. Dintre aceștia, 61 au fost internați în sistemul modular de pe Stadionul CFR din Timișoara. 16 s-au întors însă în brațele familiilor lor după ce au primit vestea mult așteptată – două teste efectuate consecutiv au avut rezultat negativ. Peste 25 de cadre medicale, printre care și șase medici, au grijă de pacienții internați în Spitalul de Campanie. O echipă tânără cu mult curaj și dăruire, care își cunoaște sarcinile și face față pandemiei indiferent de condițiile dificile în care se lucrează.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Oana, Ramona, Sorina, Adriana, Larisa, Lavinia sunt prenumele medicilor care, zi lumină, au grijă de pacienții internați în secția externă de Boli Infecțioase a Spitalului Militar Timișoara. Ioana, Monica, Corina, Raluca, Adi, Mihai, Iulia, Reasilva, Paraschiva, Alina, Ionela sunt câțiva dintre asistenții medicali, secondați în permanență de Gabriel, Radu, Cosmin, Corina, Vasile, Octavian, George, Beatrice, dar și de infirmierele și brancardierii care întregesc echipa. Ei sunt cei care luptă în permanență împotrivă virusului SARS-CoV-2. O echipă tânăra, formată din oameni care au mult curaj și dăruire pentru ceea ce fac, își cunosc foarte bine sarcinile astfel încât condițiile dificile în care lucrează să nu îi împiedice să ducă la final misiunea. În permanență, pe perioada internării în SMMIT, se ține legătura cu pacienții, atât prin interacțiunea colegilor care intră de mai multe ori pe zi la ei pentru administrarea tratamentului, servirea mesei, igienizarea zonelor, cât și telefonic ori de câte ori este nevoie”, transmit reprezentanții SMMIT.

Medicii lucrează în ture, iar Spitalul de Campanie are în dotare și un laborator cu o capacitate de prelucrare a 40 de probe pe zi. Sistemul este racordat la toate utilitățile: apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă și cablu TV.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/