Ancheta nefinalizată, în cazul celor doi primari care au primit derogare de la răspândirea virusului, în ziua alegerilor

Ancheta internă, demarată de DSP Timiș, după ce doi primari, contacți direcți ai lui Călin Dobra, au primit derogări pentru a ieși din casă, în ziua alegerilor, încă nu este finalizată. În schimb, a fost deschisă o cercetare in rem pentru abuz în serviciu.

Victor Malac, primar al comunei Dumbrăvița și Virgil Bunescu, edil în comuna Giarmata, au fost declarați contacți direcți ai lui Călin Dobra, fost șef la CJ Timiș. Asta înseamnă că ar fi trebuit să stea în izolare timp de 14 zile.

Călin Dobra a fost diagnosticat cu COVID-19, cu două zile înainte de alegerile locale. În 27 septembrie însă, angajați ai DSP Timiș au aprobat ieșirea din casă pentru cei doi candidați la funcția de primar, din partea PSD. Astfel, a fost demarată o anchetă internă.

leader board 728 x 90 px

„Ancheta internă este în desfășurare, a fost declanșată procedura de cercetare disciplinară a angajaților implicați. De asemenea, avem informația că Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a deschis o cercetare in rem pentru abuz în serviciu”, a explicat pentru Express de Banat, Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Cei doi candidați au pierdut în 27 septembrie. Atât Malac, cât și Bunescu sunt primari în exercițiu până la validarea noilor câștigători din Dumbrăvița, respectiv Giarmata.

Sursa foto: g4media.ro