Percheziţii în Reşiţa şi Herculane pentru trafic cu aurul dacilor!

La ceva mai mult de o lună de la descinderile din Berzovia, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au dat buzna din nou la alţi căutători şi traficanţi de obiecte de patrimoniu arheologic.

Oamenii legii au efectuat şapte percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de comiterea de infracţiuni privind protecţia patrimoniului arheologic şi declararea unor situri arheologice ca zone de interes naţional, pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş. În Caraş-Severin, acţiunea poliţiştilor a vizat mai multe persoane din Reşiţa şi Băile Herculane. ,,Activităţile s-au desfăşurat în cadrul dosarelor penale în care poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic fără autorizare prealabilă, furtul unui bun ce face parte din patrimoniul naţional şi distrugere”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: 

Vezi AICI cum vindeau marfa traficanții de monede dacice!

DESCINDERI. Peste 2.200 de monede dacice, ridicate de polițiști!

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 50.000 de euro, după cum susţin anchetatorii. În urma percheziţiilor de astăzi au fost descoperite şi confiscate obiecte de patrimoniu ce depăşesc ca valoare 10.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Traficanții de monede dacice ascundeau acasă un arsenal de obiecte de patrimoniu. Muzeografii sunt invidioși!

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. St says:

    Stie cineva ce s-a intamplat cu aurul dacilor prezent in muzee inainte de 1990?