Traficanții de monede dacice își vindeau ,,marfa” cu tupeu!

Una dintre persoanele vizate este consilier local la Berzovia. Acesta nu ezita să-și împărtășească pe Internet pasiunea pentru monede, despre care, de altfel, a scris și o lucrare publicată în revistele de specialitate.

Consilierul local Truican Angel urmărea cu regularitate noile apariții de monede ce erau scoase spre comercializare. Deși activitatea sa pe site-ul de socializare nu este una extrem de intensă, distribuirile linkurilor de pe okazii sunt nelipsite, semn că alesul nu era interesat doar de monedele găsite în castrul roman din Berzovia, ci de orice monedă scoasă la vânzare.

Singura problemă însă a fost că n-a luat în calcul faptul că oamenii legii urmăresc și activitatea din mediul online, rețeaua destructurată luni fiind prinsă tocmai din cauza valorificărilor monedelor prin intermediul Internetului. Oamenii legii au urmărit firul și au ajuns să vizeze astfel persoane din mai multe județe, descinderile din cursul zilei de ieri finalizându-se cu confiscarea a peste 2.200 de monede.

În ce privește lucrarea semnată de Truican Angel, aceasta tratează, culmea, același subiect!

VEZI aici lucrarea semnată de alesul local din Berzovia!

Alături de Truican, cea de-a doua persoană vizată de descinderi la Berzovia este Fernando Onea. În urma perchezițiilor, 6 persoane au fost conduse la audieri la sediul IPJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: DESCINDERI. 100 de poliţişti caută bunuri din patrimoniul cultural vândute pe Internet

 

Comments

 1. svd says:

  pentru incultura ta…(cel ce a scris articolul) sunt traficanti de monede ROMANE….Dacii nu aveau monedemulte batute…cele mai mult comercializate erau cele ROMANE…in acele vremuri.Daca gasesti o moneda Dacica esti smecher.

  PS. am cateva sute de monede Romane…le-am gasit in gradina din spatele casei cand am sapat fantana.Cine este interesat ma gasiti la ParkPlace sau daca nu lasati nr de tel si va sun eu.
  STIMA SI RESPECT VIKI.

 2. Andrei says:

  Nu vad monedele dacice…. Vad bancnote de 500 de lei de dupa revolutie. Eu inteleg ca nu aveau autorizatie de vanzare dar macar prezentati stirea corect.

 3. xxc says:

  Domnilor aveți informații eronate și sar putea sa ne judecam vă rog să ștergeți numele meu de pe asemenea articole deoarece la locuința mea nu sa găsit nimic și va puteți uita și la istoricul vânzărilor mele. Nu mai prostiți lumea

 4. johny says:

  Eu am gasit un medalion vechi in padure si am fost la muzeu cu el unde mi sa spus ca nu e ceva de valoare si nu sunt interesati….cred ca vor doar aur