Obiective mărețe pentru Spitalul din Caransebeș. În Patria Gugulanilor se vrea elicopter SMURD

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș are planuri mari în 2016. Modernizarea va fi în folosul pacientului și se va baza pe trei axe de finanțare.

Conform Master Planului General de Reabilitare a Spitalului Municipal Caransebeș, investițiile vor demara în luna martie cu extinderea etajului 8 al clădirii și compartimentarea și modernizarea etajului 7, care include  secția ATI și Blocul Operator. Va fi astfel amenajat un bloc operator centralizat, cu spații pentru anestezie și terapie intensivă. Pentru realizarea acestor investiții deosebit de importante au fost accesate fonduri europene și guvernamentale, cu o cofinanțare de la bugetul local al municipiului Caransebeș. Poate cea mai importantă dorință a  managerului Claudiu Hirțea este achiziționarea unui elicopter destinat Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD).

În colaborare cu Primăria Caransebeș, în acest an dorim să demarăm documentația de elaborare a unui proiect privind achiziționarea unui elicopter SMURD pentru intervențiile aeriene de urgență aferente zonei județului Caraș-Severin”, a spus managerul spitalului caransebeșean.

Tot pentru 2016 conducerea Spitalului Municipal de Urgență are în vedere înlocuirea grupului de ascensoare și îmbunătățirea serviciilor de acordare a hranei zilnice pentru pacienți. Pentru aceste două investiții licitația s-a desfășurat la sfârșitul anului trecut, iar unul dintre lifturi deja s-a montat. De asemenea, comitetul director al spitalului intenționează achiziționarea în 2016 a unui grup de două centrale noi, care vor asigura un plus de confort personalului și pacienților, dar și reducerea cheltuielilor privind utilitățile.

Din această lună Primăria Municipiului Caransebeș va asigura cofinanțarea unui proiect transfrontalier, în parteneriat cu Primăria orașului Pancevo și spitalul din localitate, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia 2014-2020, destinat dezvoltării unui sistem specializat în diagnosticarea și tratarea pacientului prin metode minim invazive.

citește și : Investigații ginecologice de ultimă generație, la spitalul din Caransebeș

În spitalul din Caransebeș se tremură de frig! Vezi aici până când!