Investigații ginecologice de ultimă generație, la spitalul din Caransebeș

explo 1000x200

De acum și la spitalul din Caransebeș se pot efectua investigații de specialitate pentru femeile care doresc să aibă copii!

La secția de ginecologie a Spitalul Municipal de Urgență s-a efectuat prima histerosalpingografie pe o pacientă în vârstă de 39 de ani cu infertilitate.
Este o investigație medicală prin care se vizualizează uterul și trompele uterine radiografic și radioscopic, prin injectarea unei substanțe de contrast în colul uterin. Această procedură medicală este utilă pacientelor cu infertilitate, pentru diagnosticul afecțiunilor cu modificări anatomice a cavităților trompelor uterine și uterului”, ne-a precizat dr. Ciprian Daniel Voinea, medic specialist radiologie și imagistică medicală, doctor în științe medicale.
De precizat că tariful perceput de Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș pentru histerosalpingografie este de 190 de lei, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin nedecontând acest tip de serviciu medical. Medicul Ciprian Daniel Voinea efectuează această procedură în colaborare cu Virgiliu Bogdan Sorop, medic specialist secția Ginecologie.